ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

4 Απριλίου 2022 06:45

Παναθηναϊκός: Υπέρ της «Διπλής Ανάπλασης» και του νέου γηπέδου στον Βοτανικό

Του Χάρη Ματθαίου

Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι ένα έργο που ξεκίνησε να συζητιέται για πρώτη φορά μετά τη συμμετοχή της ομάδας στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, το μακρινό 1971 στο Wembley! Ένα έργο που μετά από κωλυσιεργίες μισού αιώνα πήρε πια τη μορφή επίσημου project, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Μοναδική ωστόσο εκκρεμότητα για την υλοποίησή του αποτελούσε η αποδοχή του από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, που για το θέμα αυτό προχώρησε στη διενέργεια σχετικής ψηφοφορίας. Το τελικό αποτέλεσμα που προέκυψε είναι υπέρ της «Διπλής Ανάπλασης στο Βοτανικό και της ανέγερσης του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού», αν και το συνολικό ποσοστό της πλειοψηφίας δεν αντικατοπτρίζει την ομοφωνία που θα απαιτούσε μια τέτοιας βαρύτητας απόφαση. Ουσιαστικά όμως ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση της κατασκευής του νέου γηπέδου, που σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων θα είναι δεδομένα το καλύτερο και μεγαλύτερο στην Ελλάδα και θα κάνει υπερήφανους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, στους οποίους έχει παγιωθεί εδώ και αρκετά χρόνια ένα αίσθημα παγωμάρας.

Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα, το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα είναι έτοιμο το 2026, ενώ 2 χρόνια νωρίτερα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 267 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν ήδη εξασφαλιστεί. Συγκεκριμένα, 140 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε. για έργα υποδομής σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας, 115 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το κόστος της κατασκευής του νέου γηπέδου και 12 εκατ. ευρώ από την ΑΕΠ Ελαιώνα (Alpha και Πειραιώς) για την κατασκευή των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη. Η υλοποίηση του έργου κινητοποιεί και σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 470 εκατ. ευρώ, όπως τα projects των Reds, Dimand και Pasal, τη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων στο πρώην εργοστάσιο Λιβάνη, την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του πρώην κτιρίου «Μπ. Βωβός» και τη μετεγκατάσταση του σταθμού των ΚΤΕΛ.

Τεύχος 43

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design