ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

22 Μαρτίου 2023 06:58

Ο Μπάιντεν απειλεί το TikTok

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απείλησε να απαγορεύσει το TikTok από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός εάν οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της εφαρμογής συμφωνήσουν να πουλήσουν το μερίδιό.

Το πρωτοφανές τελεσίγραφο από πλευράς των ΗΠΑ σηματοδοτεί μια πιθανή καμπή στις μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ ομοσπονδιακών αξιωματούχων που ανησυχούν για τους δεσμούς του TikTok με την Κίνα και μιας εξαιρετικά δημοφιλής εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης η οποία αριθμεί περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ.

«Αν ο στόχος είναι η προστασία της εθνικής ασφάλειας, η πώληση των μετοχών δεν λύνει το πρόβλημα», δήλωσε η εκπρόσωπος της TikTok, Maureen Shanahan. «Μια αλλαγή στην ιδιοκτησία δεν θα επιβάλλει νέους περιορισμούς στις ροές δεδομένων ή την πρόσβαση. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σχετικά με την εθνική ασφάλεια είναι με τη διαφανή προστασία των δεδομένων και συστημάτων χρηστών των ΗΠΑ με βάση την  ισχυρή παρακολούθηση, τον έλεγχο και την επαλήθευση τρίτων, πρακτικές τις οποίες ήδη εφαρμόζουμε».

Από την πλευρά τους, οι κινεζικές αρχές δήλωσαν Πέμπτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «καταστέλλουν αδικαιολόγητα» το TikTok και διαδίδουν «ψευδείς πληροφορίες» σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων. «Η αμερικανική πλευρά έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το Τικ Τοκ απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», δήλωσε αναφορικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γουένμπιν σε τακτική ενημέρωση Τύπου.

Τεύχος 252

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design