ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

2 Μαρτίου 2023 06:48

Ο Κ. Δασκαλάκης στην εκδήλωση «Τα Μαθηματικά της Τεχνητής Νοημοσύνης»

Στην εκδήλωση «Τα Μαθηματικά της Τεχνητής Νοημοσύνης», που φιλοξενήθηκε την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 στο Θέατρο της Σχολής Μωραΐτη, στο Παλαιό Ψυχικό, ο κος Πέτρος Δελλαπόρτας, καθηγητής Στατιστικής στο University College of London και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ιδρυτικό μέλος επίσης της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ, συζήτησε με τον κο Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ, για τις εξελίξεις στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στη συζήτησή τους, οι δύο συνομιλητές εξέτασαν τα μαθηματικά θεμέλια και τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης, η ανάπτυξη της οποίας αξιοποιεί τη γνώση που προέρχεται από θεωρητικά πεδία και υπόσχεται ότι θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής στον σύγχρονο κόσμο.

Ο κος Δασκαλάκης, καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ, είναι απόφοιτος του ΕΜΠ, με διδακτορικό από το University of California, Berkeley. Έγινε διεθνώς γνωστός στα 24 του χρόνια, όταν κατάφερε μαζί με τους Γκόλντμπεργκ και Παπαδημητρίου να λύσει ένα πρόβλημα της θεωρίας παιγνίων που παρέμενε άλυτο από τη δουλειά του νομπελίστα Τζον Φορμπς Νας επί 60 χρόνια. Ο κος Δελλαπόρτας είναι συνιδρυτής της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο University College of London. Από το 2016 είναι fellow στο Alan Turing Institute, το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης Δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης της Μεγάλης Βρετανίας.

Στο σχετικό βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Τεύχος 238

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design