ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

27 Σεπτεμβρίου 2022 06:52

Ο καθηγητής Δ. Μπούχαλης στο συνέδριο των Major Cities of Europe

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 2-4 Νοεμβρίου στη Λάρισα

Ο καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης, Διευθυντής του εργαστηρίου ηλεκτρονικού τουρισμού (eTourism Lab) και Αναπληρωτής Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου για την Έρευνα Τουρισμού και Φιλοξενίας στο Πανεπιστήμιο Bournemouth της Αγγλίας, θα συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο του Δικτύου των Major Cities of Europe, με κύρια ομιλία που φέρει τον τίτλο Έξυπνος τουρισμός για τουριστικούς προορισμούς και ευρωπαϊκές πόλεις στην πορεία της ψηφιοποίησης για το 2030.

Θα εξηγήσει πώς ο έξυπνος και σε πραγματικό χρόνο τουρισμός, όταν εφαρμόζεται σε πόλεις και προορισμούς, φέρνει επανάσταση στον τουριστικό κλάδο και τη φιλοξενία και αλλάζει τις συνθήκες της αγοράς και τη δομή της βιομηχανίας.

Η ενσωμάτωση έξυπνων συστημάτων εκμεταλλεύεται τη διασυνδεσιμότητα και τη διαλειτουργικότητα των ολοκληρωμένων τεχνολογιών για να επανασχεδιάσει διαδικασίες και δεδομένα προκειμένου να παράγει καινοτόμες υπηρεσίες, προϊόντα και διαδικασίες με στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας για όλους τους ενδιαφερόμενους. Αυτός ο επανασχεδιασμός επιτρέπει τη διαμόρφωση προϊόντων, δράσεων, διαδικασιών και υπηρεσιών σε πραγματικό χρόνο, για τη βελτιστοποίηση της συλλογικής απόδοσης και ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία ευέλικτων λύσεων και αξίας για όλους όσοι εμπλέκονται στο σύστημα αξιών.

Το γεγονός αυτό οδηγεί τους οργανισμούς τουρισμού και φιλοξενίας να επανεξετάσουν τις πηγές ανταγωνιστικότητας και να επανατοποθετήσουν τη στρατηγική και τις δραστηριότητές τους. Τα οικονομικά και οι στρατηγικές δικτύων υποδηλώνουν ότι οι οργανισμοί πρέπει και αυτοί να επανασχεδιάσουν τις διαδικασίες τους για να επωφεληθούν από το οικοσύστημα που δημιουργείται στο πλαίσιο του έξυπνου τουριστικού προορισμού.

Η ενσωμάτωση πληροφοριών από τους καταναλωτές σε πραγματικό χρόνο, η δυναμική συλλογή στοιχείων μεγάλων δεδομένων (big data), σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να μεταμορφώσουν τη συνδημιουργία υπηρεσιών κινητοποιώντας όλους τους πόρους στο οικοσύστημα.

Οι υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο φέρνουν επανάσταση στις βιομηχανίες του τουρισμού και της φιλοξενίας παγκοσμίως. Οι τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμοί που εκμεταλλεύονται την τεχνολογία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη συνεχή συνδεσιμότητα θα μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους προς τη συνδημιουργία εξατομικευμένης εξυπηρέτησης πελατών για να ενισχύσουν δυναμικά την εμπειρία των καταναλωτών.

Το Gamification και το Metaverse μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο στην ουσιαστική ψηφιακή ανάπτυξη των τουριστικών πόλεων. Οι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν να εξετάσουν πώς μπορούν να βελτιστοποιήσουν την ανταγωνιστικότητά τους με βάση τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των δικτύων τους σε έξυπνους προορισμούς και σε έξυπνα οικοσυστήματα τουρισμού και φιλοξενίας.

Τεύχος 138

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design