ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

16 Φεβρουαρίου 2023 06:58

Ο ανταγωνισμός με τη Microsoft «καίει» τη Google

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η Alphabet έχασε 100 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, αφού το νέο της chatbot, Bard, διέδωσε ανακριβείς πληροφορίες σε ένα διαφημιστικό της βίντεο τροφοδοτώντας τις ανησυχίες ότι η μητρική Google χάνει έδαφος έναντι της ανταγωνιστικής της Microsoft. Αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με την υποχώρηση κατά 9% των μετοχών της Alphabet, οι μετοχές της Microsoft σημείωσαν άνοδο περίπου 3% κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Η Google σαφώς θέλει να συμβαδίσει με τον ρυθμό εξάπλωσης και δημοτικότητας του OpenAI της Microsoft, το οποίο παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο και έχει ήδη γίνει σημείο αναφοράς στους κύκλους της Silicon Valley για τις εκπληκτικά ακριβείς και καλογραμμένες απαντήσεις της σε απλές προτροπές. Η Microsoft έχει ήδη ανακοινώσει πως προχωρά στην αναβάθμιση της μηχανής αναζήτησης «Bing» ενσωματώνοντας σε αυτήν λειτουργίες ChatGPT.

«Ενώ η Google φαινόταν να είναι ηγέτης στην καινοτομία τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία χρόνια, δείχνει να άργησε να αναπτύξει και να εξελίξει την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στο προϊόν αναζήτησής της», δήλωσε ο Gil Luria, ανώτερος αναλυτής λογισμικού στο DA Davidson.

Ο γίγαντας της αναζήτησης και της διαφήμισης κινείται γρήγορα για να συμβαδίσει με το OpenAI και τους ανταγωνιστές του, καλώντας σύμφωνα με πληροφορίες τους ιδρυτές Sergey Brin και Larry Page για να επιταχύνουν τις προσπάθειές του.

Πάντως, ο King Lip, επικεφαλής στρατηγικής στην Baker Avenue Wealth Management, η οποία κατέχει μετοχές της Alphabet και της Microsoft, προειδοποίησε ότι οι ανησυχίες για το Alphabet μπορεί να είναι υπερβολικές, λέγοντας: «Νομίζω ότι το Bing απέχει πολύ από τις δυνατότητες αναζήτησης της Google».

Τεύχος 229

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design