ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

7 Μαρτίου 2023 06:53

Ο άνθρωπος πίσω από ChatGPT

Επικεφαλής της OpenAl, που έφτιαξε την – πασίγνωστη πλέον – εφαρμογή, είναι ο 37χρονος Sam Altman.

Ο Sam Altman κατάγεται από το Σεντ Λούις του Μιζούρι. Άρχισε να προγραμματίζει και να αποσυναρμολογεί υπολογιστές σε ηλικία μόλις 8 ετών. Στα 16 του παραδέχθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που δεν ήταν εύκολο και γι’ αυτό συχνά κατέφευγε σε εικονικά δωμάτια συνομιλιών. Σπούδασε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο διάσημο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, αλλά τα παράτησε. Το 2014 ο Sam Altman έγινε πρόεδρος της Y-Combinator, μιας σχεδόν θρυλικής εταιρείας στη Σίλικον Βάλεϊ. Το 2015 ίδρυσε μαζί με τον Elon Musk την OpenΑΙ, μία επιχείρηση που λέει πως θέλει να ερευνήσει και να αναπτύξει την τεχνητή νοημοσύνη ως μη κερδοσκοπική εταιρεία. Επίσης, δηλώνει πως θέλει να προστατέψει το κοινό μελλοντικά από κινδύνους που μπορεί να προέρχονται από την τεχνητή νοημοσύνη και να διασφαλίσει την πρόσβαση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων σε αυτήν.

«Κάθε τεχνολογική επανάσταση καταργεί θέσεις εργασίας και δημιουργεί νέες. Σε δέκα χρόνια πιστεύω ότι θα έχουμε chatbots, που θα δουλεύουν για έναν ειδικό σε όποιον τομέα θέλετε. Για παράδειγμα θα μπορώ να φτιάξω μια ταινία κινουμένων σχεδίων. Η τεχνητή νοημοσύνη θα επιλύει προβλήματα που επαναλαμβάνονται και εν μέρει θα είναι δημιουργική. Θα αλλάξουν πολλά!», είχε επισημάνει πρόσφατα ο Altman.

Τεύχος 241

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design