ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

5 Δεκεμβρίου 2022 06:48

Οπλισμένα ρομπότ από την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο

Του Χρίστου Κρανάκη

Οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο ψήφισαν υπέρ για τη χρησιμοποίηση θανατηφόρων ρομπότ από την αστυνομία της πόλης.

Όπως αναφέρει το BBC, το νέο νομοθέτημα δίνει τη δυνατότητα στις αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν ρομπότ εξοπλισμένα με ισχυρές ποσότητες εκρηκτικών σε περίπτωση εξαιρετικά «ακραίων συνθηκών». Προς το παρόν, η αστυνομία κατέστησε σαφές πως δεν χειρίζεται κανένα ρομπότ ικανό να σκοτώσει. Παρόλα αυτά, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο θανατηφόρα ρομπότ να χρησιμοποιηθούν στο (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της αστυνομίας διατύπωσε το ενδεχόμενο σύμφωνα με το οποίο «τα ρομπότ θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι εξοπλισμένα με εκρηκτικά για να παραβιάσουν οχυρωμένες κατασκευές ή για να ακινητοποιήσουν ένοπλους εγκληματίες».

Το μέτρο είναι αμφιλεγόμενο με ακτιβιστές να τονίζουν πως η τελευταία εξέλιξη είναι άκρως επικίνδυνη, καθώς θεωρούν πως η επιπρόσθετη αυτή εξουσία στις αρχές δύναται να οδηγήσει σε περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας και οργουελικά φαινόμενα.

Τεύχος 186

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364



ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design