21 Φεβρουαρίου 2023 06:46

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Hellenic Impact Investing Conference

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε το πρώτο Hellenic Impact Investing Conference, εισάγοντας την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των Επενδύσεων Κοινωνικού και Περιβαλλοντικού Αντικτύπου (ΕΠΚΑ / Impact Investing).

Το συνέδριο αποτέλεσε την πρώτη εκδήλωση που προσεγγίζει το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στην Ελλάδα, μέσω της Αναδάσωσης Βιοποικιλότητας (Biodiversity Reforestation) με τη χορηγία του Carbon Partner, της Generation Forest Invest (GFI). Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Phenix Capital Group, την TSOMOKOS Communications και το Hellenic Impact Investing Network προσελκύοντας περισσότερους από 250 συνέδρους από όλον τον κόσμο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με ένα μεγάλο εύρος καίριων θεμάτων στο Impact investing.

Οι θεματικές του συνεδρίου κάλυψαν θέματα όπως η ενεργειακή μετάβαση, η αποδέσμευση από ορυκτά καύσιμα, η εξέλιξη νέων, καινοτόμων τεχνολογιών στον αγροτικό κλάδο (Agtech), η «γαλάζια οικονομία», και η κοινωνική επιχειρηματικότητα. Έμπειροι διαχειριστές επενδυτικών χαρτοφυλακίων αναφέρθηκαν στην εξέλιξη νέων Impact Products που ολοένα και περισσότερο εντάσσονται στα παγκόσμια επενδυτικά χαρτοφυλάκια. Καλύφθηκε επίσης η ανάγκη μετεξέλιξης των σύγχρονων αστικών κέντρων σε «έξυπνες πόλεις» αξιοποιώντας βιώσιμες τεχνολογίες στις υποδομές τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσε το panel που διοργανώθηκε από τoυς Content Partners του Συνεδρίου Impact Hub Athens και Climate KIC σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων που εστιάζουν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε η απαραίτητη ύπαρξη στήριξης από το γενικότερο σύστημα, τόσο από πλευράς θέσπισης ενός ευνοϊκού ρυθμιστικού πλαισίου, όσο και μέσα από την ανάπτυξη των απαραίτητων κινήτρων.

Τεύχος 232

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design