ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

13 Ιανουαρίου 2023 06:49

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Vodafone Hungary

Του Στάθη Ασπιώτη

Ο Όμιλος Vodafone ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του 100% της Vodafone Hungary στην 4iG και την Corvinus, αμφότερες ουγγρικές εταιρείες.

Η συναλλαγή, για την οποία η Vodafone θα λάβει 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, ποσό που αντιπροσωπεύει κατά  x8,4 φορές το κέρδος προς φόρων για την περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022.

Τα έσοδα από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους.

Η Margherita Della Valle, μεταβατική διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Vodafone δήλωσε ότι, “η συμφωνία θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα εκμετάλλευσης τόσο σταθερών όσο και κινητών τηλεπικοινωνιών, υποστηρίζοντας έτσι τον στόχο της ουγγρικής κυβέρνησης να δημιουργήσει έναν εθνικό φορέα, ηγέτη στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών.

Η νέα οντότητα της ουγγρικής Telcos θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και θα επιταχύνει τις επενδύσεις στην ψηφιοποίηση της Ουγγαρίας”.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε ρυθμιστική εποπτεία και αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2023.

Tεύχος 205

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design