ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

20 Φεβρουαρίου 2023 06:51

Ολιστική προσέγγιση στην κυβερνοασφάλεια από την NSS 

Μια πολυεπίπεδη προσέγγιση στα συστήματα κυβερνοασφάλειας ενός οργανισμού μπορεί να επιτύχει την αποτροπή απειλών προτού αυτές μετατραπούν σε πραγματικές επιθέσεις. Τα τρία βασικά προτερήματα μιας τέτοιας προσέγγισης, σύμφωνα με την NSS, είναι: 
 

Προσδιορισμός των exploits και πρόβλεψη των αδυναμιών ασφάλειας 

Με την εφαρμογή σε επίπεδα διαφορετικών προϊόντων κυβερνοασφάλειας, δύναται η απόκτηση ενός ισχυρού προγράμματος επιθετικής και όχι αντιδραστικής προσέγγισης στην κυβερνοασφάλεια. Φέρνοντας τις λειτουργίες κυβερνοάμυνας και κυβερνοασφάλειας σας αντιμέτωπες με μια πλήρη προσομοίωση επίθεσης, αποκτάτε πλήρη άποψη έχοντας ολόκληρη την εικόνα της άμυνας και της υποδομής σας και μάλιστα άμεσα. Θα δείτε πού κρύβονται τρωτά σημεία και ευπάθειες, πού ελλοχεύουν κίνδυνοι, θα προτεραιοποιήσετε την αποκατάσταση, θα δοκιμάσετε τους υπαλλήλους σας, ώστε να ανακαλύψετε ποιοι είναι επιρρεπείς στο να πέσουν θύματα μίας επίθεσης, θα προσδιορίσετε διάφορα σενάρια προ και μετά την επίθεση, θα υπολογίσετε κόστη και αντίκτυπο και πολλά άλλα. Στη συνέχεια, θα μπορέσετε να επιδιορθώσετε τυχόν σημεία αδυναμίας και ευπάθειες προτού καταφέρουν να τα εντοπίσουν οι διάφοροι φορείς και παράγοντες απειλής και που ενδέχεται να κοστίσουν στην εταιρεία σας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 
 

Εστίαση στις πραγματικές απειλές 

Έχοντας στη διάθεσή σας τις πληροφορίες από τις προσομοιώσεις και τις δοκιμές σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βάση δεδομένων «Common Vulnerabilities and Exposures» για να διακρίνετε ποιες ευπάθειες αποτελούν πραγματική απειλή και είναι απαραίτητο να αποκατασταθούν πρώτες, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τυχόν ζημιές από την αξιοποίηση τους από τους κυβερνοεγκληματίες. Αν δεν είστε σίγουροι πώς να αντιμετωπίσετε την ευπάθεια, αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της βάσης δεδομένων: μπορείτε να συντονίσετε τις προσπάθειες με επαγγελματίες πληροφορικής και κυβερνοασφάλειας για να διασφαλίσετε ότι τα τρωτά σημεία και οι ευπάθειες έχουν αντιμετωπιστεί με τον σωστό τρόπο. 

Λάβετε δράση και κατανείμετε τους πόρους σας αποδοτικά και αποτελεσματικά. Πρόκειται για κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για εταιρείες με μικρή ομάδα πληροφορικής – μην σπαταλάτε χρόνο και χρήμα σε απειλές χαμηλού κινδύνου, όταν οι πόροι σας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα σε κενά ασφαλείας και ευπάθειες υψηλού κινδύνου. 
 

Μείωση των προμηθευτών και απλοποίηση των διαδικασιών 

Ελαχιστοποιήστε τους προμηθευτές που συνεργάζεστε ή βρείτε έναν που να προσφέρει πολλές λύσεις κάτω από την ομπρέλα του, ώστε να αποκτήσετε μια πολυεπίπεδη, επιθετικής φύσης λύση κυβερνοασφάλειας, μεταβαίνοντας απρόσκοπτα μεταξύ προϊόντων και λειτουργιών ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει στο δίκτυό σας. Η συγκέντρωση ή η ενοποίηση θα σας επιτρέψει επίσης να μειώσετε την κόπωση η τη σύγχυση από τον χειρισμό πολλών κονσολών διαχείρισης έχοντας τα πάντα σε ένα μέρος με λύσεις που είναι ενσωματωμένες και λειτουργούν άψογα μεταξύ τους. Επιπλέον, συμβάλλει στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς και δημιουργεί αναφορές για τους ελεγκτές ασφαλείας. 

Αναζητήστε έναν προμηθευτή που θα λειτουργεί ως επέκταση της ομάδας σας, με έναν αποκλειστικό για εσάς αντιπρόσωπο που σας ενδυναμώνει και σας ακούει. Θέλετε έναν συνεργάτη που συνεχώς καινοτομεί, εισάγοντας νέες δυνατότητες, πλεονεκτήματα, ενημερώσεις και προϊόντα, ως μέρος της δέσμευσής του να προσφέρει το καλύτερο στην κυβερνοασφάλεια. 

Τεύχος 231

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design