ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

11 Ιανουαρίου 2023 06:51

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ προειδοποιούν για crypto-απάτες

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ προειδοποιούν τις τράπεζες για τους κινδύνους ασφαλείας που θέτει η αγορά κρυπτονομισμάτων.

Σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2022, οι Board of Governors of the Federal Reserve, Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) και Office of the Comptroller of the Currency (OCC) προειδοποίησαν τους τραπεζικούς οργανισμούς για τους «βασικούς κινδύνους που σχετίζονται με τρωτά σημεία στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων».

Οι κυριότερες απειλές ασφαλείας που επικρατούν στην αγορά κρυπτονομισμάτων:

• Κίνδυνος απάτης μεταξύ των συμμετεχόντων στον τομέα των κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων και κίνδυνος μετάδοσης στον τομέα των κρυπτονομισματικών περιουσιακών στοιχείων που προκύπτει από διασυνδέσεις μεταξύ ορισμένων συμμετεχόντων σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

• Πρακτικές διαχείρισης κινδύνων και διακυβέρνησης στον τομέα των κρυπτονομισμάτων που παρουσιάζουν έλλειψη «ωριμότητας και ευρωστίας».

• Κίνδυνοι που σχετίζονται με επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, διακοπές λειτουργίας, χαμένα ή παγιδευμένα περιουσιακά στοιχεία και παράνομη χρηματοδότηση.

Οι αρχές προέτρεψαν επίσης τους τραπεζικούς οργανισμούς να αναπτύξουν κατάλληλες στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου για κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, «συμπεριλαμβανομένης της εποπτείας του διοικητικού συμβουλίου, των πολιτικών, των διαδικασιών, των αξιολογήσεων κινδύνου, των ελέγχων, των πυλών και των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και της παρακολούθησης, για τον αποτελεσματικό εντοπισμό και διαχείριση των κινδύνων».

Τεύχος 203

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design