ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 Οκτωβρίου 2022 06:46

Οι προκλήσεις του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών από τον Κ. Μασσέλο

Στο FT Tech & Politics Forum συμμετείχε ως ομιλητής ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ και Αντιπρόεδρος του BEREC για το 2022, Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος.

Ο κος Μασσέλος, συμμετέχοντας στην ενότητα με τίτλο The Future of the EU Internet ecosystem – How should all digital actors contribute to a gigabit future?, μίλησε για τις ρυθμιστικές προκλήσεις που θέτουν οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συζήτηση περί ενδεχόμενης συμμετοχής των παρόχων περιεχομένου και εφαρμογών Διαδικτύου στο κόστος ανάπτυξης δικτύων («fair share»), επισημαίνοντας το έντονο ενδιαφέρον και την ενασχόληση του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) με το συγκεκριμένο ζήτημα. Υπογράμμισε πως από την πλευρά της ρύθμισης, ο υψηλός βαθμός διασύνδεσης των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των παρόχων περιεχομένου και εφαρμογών επιτάσσει συνεχή παρακολούθηση και επαναξιολόγηση των δεδομένων στο ψηφιακό οικοσύστημα, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού, την ενθάρρυνση της καινοτομίας και την προστασία των συμφερόντων των τελικών χρηστών.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, συμμετείχε επίσης σε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης που οργανώθηκε από το The Lisbon Council με έδρα τις Βρυξέλλες και το Progressive Policy Institute με έδρα την Ουάσινγκτον και είχε τίτλο Digital Decade 2030 – Meeting Europe’s Telco Investment Targets: A Great Leap Forward or Back to the Future?. Εκεί, ο κος Μασσέλος τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης πολιτικών, οι οποίες θα δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις σε υποδομές δικτύων τηλεπικοινωνιών, αλλά ταυτόχρονα θα εστιάζουν και στην πλευρά της ζήτησης, ώστε οι υποδομές αυτές να είναι προσβάσιμες από όλους και μακροπρόθεσμα οικονομικά βιώσιμες. Στην τοποθέτησή του, παρουσίασε και τα κύρια σημεία της δημοπρασίας του φάσματος για τα δίκτυα 5G, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο 2020, ως παράδειγμα πολιτικής φιλικής στην ανάπτυξη. Τέλος, ο κος Μασσέλος αναφέρθηκε συνοπτικά σε σειρά προτάσεων για την επιτάχυνση της ανάπτυξης δικτύων πρόσβασης οπτικών ινών (FTTH/FTTP), σταθερής ασύρματης πρόσβασης (Fixed Wireless Access – FWA) και 5G.

Τεύχος 145

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design