ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

31 Οκτωβρίου 2022 06:47

Οι πιο ακριβές ενεργειακά πόλεις της Ευρώπης

Η Holidu διεξήγαγε μελέτη αναλύοντας τις τιμές κατανάλωσης ενέργειας των νοικοκυριών τόσο για την ηλεκτρική ενέργεια, όσο και για το φυσικό αέριο σε 33 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προκειμένου να προσδιοριστεί ποια είναι η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη όσον αφορά στο ενεργειακό κόστος.

Οι πέντε πιο ακριβές πόλεις για κατανάλωση ενέργειας συνολικά που αναδείχθηκαν είναι οι εξής:

• Η Κοπεγχάγη με 62,11 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου και πάνω από 20% αύξηση των μηνιαίων μεταβολών στις τιμές τόσο της ηλεκτρικής ενέργειας όσο και του φυσικού αερίου.

• Το Βερολίνο με 57,74 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου και 23,11% αύξηση της μηνιαίας τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

• Η Βιέννη με 48,26 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου και 36,31% αύξηση της μηνιαίας τιμής φυσικού αερίου.

• Το Άμστερνταμ με 44,3 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου και αύξηση 30,60% στις μηνιαίες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

• Η Στοκχόλμη με 48,41 c€/MWh στις συνολικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου για οικιακούς καταναλωτές και αύξηση 47,07% στις μηνιαίες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακολουθούν η Πράγα, η Μαδρίτη, η Αθήνα – με 28,97% αύξηση της μηνιαίας τιμής του φυσικού αερίου για οικιακούς καταναλωτές και αύξηση 1,2% στις μηνιαίες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας – οι Βρυξέλλες και η Βέρνη.

Τεύχος 161

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design