ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

29 Σεπτεμβρίου 2022 06:49

Οι κυβερνοαπειλές στην υβριδική εργασία ανησυχούν λιγότερο

Στην παγκόσμια έρευνα 2022 Thales Access Management Index, που διενεργήθηκε από την 451 Research, μέλος της S&P Global Market Intelligence, συμμετείχαν 2.600 στελέχη πληροφορικής.

Όσον αφορά την ασφαλή πρόσβαση σε εφαρμογές, δεδομένα και συστήματα, το 84% των επαγγελματιών του κλάδου της πληροφορικής δήλωσε ότι έχει κάποιο βαθμό εμπιστοσύνης στην ικανότητα των υφιστάμενων συστημάτων ασφαλείας πρόσβασης χρήστη να επιτρέψουν ασφαλή και εύκολη τηλεργασία, σε σύγκριση με το 56% που ήταν αντίστοιχα το 2021. Επιπλέον, το 60% δήλωσε ότι φέτος ένοιωσε μεγαλύτερη σιγουριά σε σύγκριση με το μόλις 22% πέρυσι.

Συνολικά, τα ευρήματα της έκθεσης υποδηλώνουν ότι οι εταιρείες εξακολουθούν να ανησυχούν για τους κινδύνους ασφάλειας της τηλεργασίας, αλλά αυτές οι ανησυχίες φαίνεται να είναι λιγότερο σοβαρές. Ταυτόχρονα, οι εταιρείες αποκτούν επίσης μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ικανότητα των συστημάτων να διαχειρίζονται τους κινδύνους ελέγχου ταυτότητας και διαχείρισης της πρόσβασης. Μόνο το 31% των επαγγελματιών πληροφορικής που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι είχαν «πολύ υψηλές» ανησυχίες αναφορικά με τους κινδύνους ασφαλείας και τις απειλές σχετικά με την τηλεργασία το 2022, από 39% που ήταν το 2021, ενώ όσοι δήλωσαν ότι ήταν «κάπως ανήσυχοι» – που ήταν και η πιο δημοφιλής απάντηση – αυξήθηκαν από 43% σε 48% το 2022.

Ενώ η χρήση της επαλήθευσης ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) παραμένει πιο διαδεδομένη για τους εργαζόμενους σε καθεστώς τηλεργασίας (68%) και τους απόρρητους χρήστες (52%), η έκθεση δείχνει ότι η υιοθέτηση μιας επαλήθευσης πολλαπλών παραγόντων αυξάνεται και για το εσωτερικό προσωπικό και το προσωπικό εκτός του τομέα πληροφορικής, σε 40% σε σύγκριση με 34% το 2021.

Η έρευνα έδειξε επίσης την αυξανόμενη επίγνωση των ερωτηθέντων ότι οι απειλές προέρχονται από διάφορες πλευρές κι ότι η κατάλληλη επαλήθευση ταυτότητας και διαχείριση της πρόσβασης και των δικαιωμάτων είναι απαραίτητη για τα μπουν τα σωστά θεμέλια ασφάλειας.

Τεύχος 140

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design