ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

28 Απριλίου 2022 08:57

Οι κίνδυνοι από τη μη χρήση VPN

του Παναγιώτη Αποστολόπουλου

Είτε εργάζεστε από ένα καφέ στη Βαρκελώνη είτε από ένα γραφείο στην Μπανγκόκ, το VPN είναι μονόδρομος. Γιατί; Επειδή οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια χρόνου, χρημάτων και ενέργειας. Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο /Virtual Private Network είναι ένα δίκτυο που χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο δημόσια τηλεπικοινωνιακή υποδομή, όπως το διαδίκτυο, και δίνει τη δυνατότητα σε απομακρυσμένα γραφεία ή σε χρήστες που ταξιδεύουν να έχουν πρόσβαση σε ένα κεντρικό οργανωτικό δίκτυο. Όταν κάποιος επιλέγει να μην χρησιμοποιεί ένα VPN όταν ταξιδεύει ή εργάζεται, κινδυνεύει από:

Έκθεση τραπεζικών δραστηριοτήτων: Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, συχνά θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό για να πληρώσετε το ξενοδοχείο, τα αεροπορικά εισιτήρια ή για να ελέγξετε εάν το τελευταίο σας τιμολόγιο εξοφλήθηκε. Όταν συνδέεστε σε ένα δημόσιο, μη ασφαλές Wi-Fi δίκτυο, τότε ένας χάκερ θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας και να κλέψει τους κωδικούς πρόσβασής σας.

Κλοπή ταυτότητας/ ευαίσθητων πληροφοριών: Ένας άλλος κίνδυνος είναι η διαρροή των στοιχείων σύνδεσής σας και άλλων ευαίσθητων πληροφοριών. Όταν αποθηκεύετε ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τον αριθμό του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης σας στον υπολογιστή ή στο cloud, τότε οι χάκερ θα μπορούσαν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

Αποκάλυψη τοποθεσίας: Μια IP διεύθυνση είναι σαν ένα ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα. Μπορεί να αποκαλύψει σε κάποιον τη διεύθυνσή, τον ταχυδρομικό σας κωδικό και άρα, το μέρος που ζείτε. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι όταν θέλετε να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας εκπομπές στο Netflix, αλλά δεν είναι διαθέσιμες λόγω γεωγραφικών περιορισμών. Επίσης, εάν βρίσκεστε προσωρινά σε μια χώρα με κατασταλτικά καθεστώτα, η χρήση ενός VPN είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι η κυβέρνηση δεν παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο.

Τα οφέλη από τη χρήση του Premium VPN της Bitdefender
Εάν είστε κάποιος που εργάζεται συχνά σε δημόσιους χώρους όπως καφετέριες ή βιβλιοθήκες, τότε το Premium VPN της Bitdefender θα διασφαλίσει πως κανένας δεν θα μπορέσει να υποκλέψει τα προσωπικά σας στοιχεία ή να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα σας στο διαδίκτυο. Εκτός από την ασφάλεια, το Premium VPN της Bitdefender θα σας επιτρέψει την πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους και περιεχόμενο, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Προσφέρει απεριόριστη κρυπτογραφημένη κίνηση για έως και 10 συσκευές, πλήρη διαδικτυακή προστασία και ανωνυμία, έως και 4000+ διακομιστές σε περισσότερες από 49 χώρες σε όλο τον κόσμο και πολλά ακόμα. Είναι διαθέσιμο για συσκευές Windows, macOS, Android και iOS. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα.

Τεύχος 54

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design