ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 Φεβρουαρίου 2023 06:58

Οι διαφημιστές «γυρίζουν την πλάτη» στο Twitter

Του Χρίστου Κρανάκη

Άσχημα είναι τα νέα που καταφτάνουν στα γραφεία του Twitter και κάνουν τον γύρο του κόσμου, σχετικά με τη διαφημιστική δραστηριότητα της πλατφόρμας.

Όπως έγινε γνωστό από τα διεθνή μέσα, πάνω από τους μισούς εκ των χιλίων κορυφαίων διαφημιστών του Twitter αποφάσισαν να αποσυρθούν τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησε το CNN και προέρχονται από την εταιρεία ανάλυσης ψηφιακού marketing Pathmatics, κοντά στους 625 από τους 1.000 κορυφαίους διαφημιστές στο Twitter, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων εμπορικών σημάτων, όπως η Coca-Cola, η Unilever, η Jeep, η Wells Fargo και η Merck, έχουν σταματήσει να διαφημίζονται στην πλατφόρμα.

Ως αποτέλεσμα της απόσυρσης πολλών διαφημιστών, τα μηνιαία έσοδα από τους 1.000 κορυφαίους διαφημιστές του Twitter μειώθηκαν πάνω από 60% από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις 25 Ιανουαρίου, από περίπου 127 εκατ. δολάρια σε λίγο περισσότερα από 48 εκατ. δολάρια.

Παρ’ ότι η διαφημιστική δραστηριότητα του Twitter ήταν πάντα κατά πολύ μικρότερη από αυτή άλλων Social Media, εξασφάλιζε ανά τα χρόνια τη συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων της εταιρείας. Ο Musk τώρα καλείται να καλύψει αυτό το κενό, καθώς κοιτάζει τις προκαταβολές τόκων για το χρέος που ανέλαβε για να αγοράσει το Twitter για 44 δισ. δολάρια.

Τεύχος 227

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design