ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

25 Απριλίου 2023 06:56

Οι απολαβές του CEO της Alphabet

Οι συνολικές ετήσιες αποδοχές του CEO της Alphabet, Sundar Pichai, ανήλθαν στα 226 εκατ. δολάρια το 2022, με το μεγαλύτερο μέρος τους να καταβάλλεται σε μετοχές, σύμφωνα με έγγραφο της εταιρείας.

Ο Pichai έλαβε πέρυσι 218 εκατ. δολάρια σε μετοχές μέσω ενός 3ετούς προγράμματος χορήγησης μετοχών. Ο ετήσιος μισθός του ήταν 2 εκατ. δολάρια από το 2020 έως το 2022, όπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο. Το πακέτο των αποδοχών του περιελάμβανε, επίσης, περίπου 6 εκατ. δολάρια για προσωπική ασφάλεια το 2022.

Άλλα ανώτερα στελέχη της Alphabet και της Google έλαβαν περίπου από 22 έως 35 εκατ. δολάρια σε μετοχές.

Φυσικά, αξίζει να υπενθυμιστεί πως η Alphabet ξεκινά μέτρα αναδιάρθρωσης του κόστους, συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων του Ιανουαρίου, οι οποίες εξάλειψαν 12.000 εργαζόμενους (το 6% δηλαδή του εργατικού δυναμικού της). Η επικεφαλής των οικονομικών της Google, Ruth Porat, ανακοίνωσε νωρίτερα τον Απρίλιο ότι η εταιρεία θα περικόψει τους φορητούς υπολογιστές και τις υπηρεσίες των εργαζομένων για να μειώσει περαιτέρω το κόστος.

Τεύχος 271

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design