ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

21 Μαρτίου 2022 06:44

Ξεκινάει η επενδυτική δραστηριότητα του ταμείου Φαιστός

Του Χάρη Ματθαίου

Ολοκληρώθηκε εντός χρονοδιαγράμματος ο πρώτος γύρος συγκέντρωσης κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του ταμείου Φαιστός, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της επενδυτικής δραστηριότητάς του.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά η 5G Ventures, υπογράφηκε «Σύμβαση Σύστασης & Διαχείρισης του Επενδυτικού Ταμείου Φαιστός» με το ελληνικό Δημόσιο, ιδιώτες επενδυτές και την Τράπεζα Πειραιώς ως θεματοφύλακα. Κατόπιν αυτού, η κεφαλαιακή σύνθεση του Φαιστός περιλαμβάνει:

• Την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΑΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ), η οποία βάσει σχετικής σύμβασης εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο.

• Τον Όμιλο ΟΤΕ / Deutsche Telecom.

• Το Latsco Family Office, οικογενειακό γραφείο της κας Μαριάννας Λάτση.

• Το Family Office του κου Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός (PHAISTOS INVESTMENT FUND) έχει συσταθεί από την 5G Ventures που είναι και η διαχειρίστρια εταιρεία του, ενώ στο ενεργητικό του μπορούν να συμμετέχουν ιδιώτες και επαγγελματίες επενδυτές. Αποκλειστικός του σκοπός είναι οι επενδύσεις σε υφιστάμενες και νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα ή/και ανάπτυξη προϊόντων ή/και υπηρεσιών που λειτουργούν σε υποδομές 5G στην Ελλάδα, σε κλάδους όπως: μεταφορές/εφοδιαστική (logistics), μεταποίηση, βιομηχανία, αγαθά και δίκτυα κοινής ωφέλειας, υγεία, τουρισμός, πληροφόρηση και μέσα ενημέρωσης.

Τεύχος 34

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design