21 Απριλίου 2023 06:52

Ξεκίνησε να υλοποιείται η συμφωνία Πακιστάν-Ρωσίας

Το Πακιστάν έκανε την πρώτη του παραγγελία για να αγοράσει με έκπτωση ρωσικό αργό πετρέλαιο στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας που συνήφθη ανάμεσα στο Ισλαμαμπάντ και τη Μόσχα, ανακοίνωσε ο Πακιστανός Υπουργός Πετρελαίου, ενώ ένα φορτίο ρωσικού αργού πετρελαίου αναμένεται να φθάσει τον Μάιο στο λιμάνι του Καράτσι.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Πακιστάν θα αγοράσει μόνο αργό πετρέλαιο και όχι διυλισμένα καύσιμα, ενώ οι εισαγωγές αναμένεται να φθάσουν τα 100.000 βαρέλια την ημέρα, αν η πρώτη συναλλαγή προχωρήσει ομαλά, δήλωσε ο Υπουργός, Μουσαντίκ Μαλίκ.

Ο ίδιος δήλωσε πως το πακιστανικό διυλιστήριο Pakistan’s Refinery Limited (PRL) θα διυλίζει αρχικά το ρωσικό αργό, ενώ άλλα διυλιστήρια θα περιληφθούν αργότερα, έπειτα από μια δοκιμαστική περίοδο.

Ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας, Νικολάι Σουλγκίνοφ, είχε ηγηθεί τον Ιανουάριο μιας αντιπροσωπείας που είχε μεταβεί στο Ισλαμαμπάντ για να διεξαγάγει συνομιλίες για τη συμφωνία, μετά τις οποίες δήλωσε πως οι πετρελαϊκές εξαγωγές προς το Πακιστάν θα μπορούσαν να αρχίσουν μετά τον Μάρτιο.

Τεύχος 269

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design