ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

24 Οκτωβρίου 2022 06:52

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next

Το αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, που μετράει πλέον περισσότερους από 95.000 ωφελούμενους σε όλη τη χώρα, επιστρέφει με τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, με στόχο να «μυήσει» μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στην STEM εκπαίδευση.

Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, μπορούν να λάβουν μέρος, δημιουργώντας και σχεδιάζοντας μια κατασκευή ή μια τεχνολογική εφαρμογή που θα δώσει λύση σε ένα πρόβλημα της καθημερινότητας τους ή της τοπικής κοινωνίας. Οι μαθητές σχηματίζουν τη δική τους ομάδα με επικεφαλής κάποιον/α εκπαιδευτικό, που θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή έως τις 19 Μαρτίου 2023 και στη συνέχεια να υποβάλει το project έως 30 Απριλίου 2023, διεκδικώντας μοναδικά δώρα. Συγκεκριμένα, η νικητήρια ομάδα του διαγωνισμού θα κερδίσει ένα τριήμερο ταξίδι στο Λονδίνο, γεμάτο επισκέψεις σε μέρη επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, και φέτος, εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα δωρεάν online μαθήματα, διάρκειας 7 εβδομάδων κάνοντας την εγγραφή τους στην εκπαιδευτική πλατφόρμα www.generationnext.vodafone.gr. Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων ξεκινάει την 1 Νοεμβρίου 2022 και ο δεύτερος την 21η Φεβρουαρίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι, για όποιον/α το επιθυμεί, μετά το πέρας των μαθημάτων και εφόσον έχουν επιτύχει στα τεστ αξιολόγησης της κάθε ενότητας, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν το Generation Next Certificate.

Τέλος, συνεχίζονται και για τη φετινή σχολική χρονιά τα δωρεάν εξωσχολικά εργαστήρια STEM Labs, όπου εκπαιδευτικοί απομακρυσμένων περιοχών από όλη την Ελλάδα, εκπαιδεύονται πάνω στην STEM εκπαίδευση με σκοπό να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στους μαθητές και τις μαθήτριές τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια των STEM labs, οι μαθητές/τριες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή τόσο με την STEM τεχνογνωσία, όσο και να πειραματιστούν πάνω στις νέες τεχνολογίες, καλλιεργώντας τις δεξιότητες, αλλά και τη φαντασία τους.

Τεύχος 157

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design