ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

31 Οκτωβρίου 2022 06:49

Νέο σχέδιο νόμου για την ενίσχυση της σχέσης Κράτους – πολίτη

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, παρουσίασαν στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου Οργάνωση των σχέσεων Κράτους – πολίτη, το οποίο στόχο έχει να βελτιώσει την αλληλεπίδραση μεταξύ πολιτών και δημόσιων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, το νέο σχέδιο νόμου αποσκοπεί:

• Στην ενοποίηση και τον εκσυγχρονισμό βασικών εννοιών, αρχών και διαδικασιών για τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες συναλλάσσονται με τη Διοίκηση.

• Στη δημιουργία σταθερού συστήματος διοικητικών διαδικασιών για τη διαρκή αξιολόγηση και απλούστευσή τους, ώστε να βελτιώνονται συνεχώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Δημοσίου.

• Στην αποσαφήνιση εννοιών της εσωτερικής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να δημιουργείται ασφάλεια δικαίου τόσο για τους πολίτες όσο και για τους δημοσίους υπαλλήλους ως προς τις διοικητικές διαδικασίες.

Η λειτουργία του Δημοσίου αναβαθμίζεται, εξασφαλίζοντας πως θα ανταποκρίνεται ταχύτερα και με ενιαίο τρόπο, τόσο στις ψηφιακές του υπηρεσίες, όσο και στα σημεία φυσικής επαφής. Με αυτόν τον τρόπο, φυσικά επωφελείται και ο πολίτης, καθώς οι διαδικασίας γίνονται απλούστερες και συντομότερες για όλους, συμπεριλαμβάνων των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Τεύχος 161

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design