5 Απριλίου 2022 06:52

Νέος ΚΟΚ με ψηφιοποίηση των προστίμων και αλλαγές στα όρια ταχύτητας

Με γνώμονα την οδική ασφάλεια διαμορφώνεται στο υπουργείο μεταφορών ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος προβλέπει πιο αυστηρά πρόστιμα για παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και εξασφάλιση της αποπληρωμής των.

Μια διαδικτυακή πλατφόρμα προετοιμάζεται, η οποία θα συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα των παραβάσεων του κάθε οδηγού και θα του δίνει πρόσβαση στο point system, ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή αν και πόσους πόντους έχει συγκεντρώσει.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται η διασύνδεση της πλατφόρμας με την εφαρμογή Car Wallet, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα του οχήματος και του οδηγού (δίπλωμα οδήγησης, ασφάλεια ΙΧ, ΚΤΕΟ, άδεια κυκλοφορίας κ.ά.).

Άλλες αλλαγές αφορούν στη μείωση του ανώτατου ορίου ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές, από 50 χλμ/ώρα που ίσχυε σε 30 χλμ/ώρα, ενώ φαίνεται ότι το ανώτατο όριο σε αυτοκινητόδρομους θα αυξηθεί κατά 10 χλμ/ώρα, δηλαδή θα οριστεί σε 120 χλμ/ώρα.

Επιπλέον, η αποποινικοποίηση του οχήματος κρίνεται απαραίτητη, καθώς δεν μπορεί η παράβαση ενός οδηγού να ακινητοποιεί το όχημά του, επηρεάζοντας τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, αν τυχόν υπάρχουν.

Τεύχος 44

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design