ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

30 Σεπτεμβρίου 2022 06:54

Νέοι κανόνες για τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης

Η νέα οδηγία περί ευθύνης για την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία συμπληρώνει και εκσυγχρονίζει το πλαίσιο αστικής ευθύνης της Ε.Ε., θεσπίζει για πρώτη φορά κανόνες, ειδικά για τις ζημίες που προκαλούνται από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Οι νέοι κανόνες θα διασφαλίσουν ότι τα θύματα βλάβης, η οποία προκλήθηκε από τεχνολογία ΤΝ, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αποκατάσταση της ζημίας, κατά τον ίδιο τρόπο, όπως αν είχαν υποστεί βλάβη υπό οποιεσδήποτε άλλες περιστάσεις.

Πρακτικά, η Επιτροπή προτείνει, για πρώτη φορά, στοχευμένη εναρμόνιση των εθνικών κανόνων περί ευθύνης για την τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να διευκολυνθεί η αποζημίωση των θυμάτων ζημιών που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι νέοι κανόνες θα διευκολύνουν, για παράδειγμα, την αποζημίωση στην περίπτωση που κάποιος υπέστη διακρίσεις σε διαδικασία πρόσληψης, που γίνεται με τη χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης.

Τεύχος 141

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design