ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

31 Ιανουαρίου 2023 06:44

Νέα προγράμματα ανάπτυξης από την ΕΑΤ

Τέσσερα νέα προγράμματα έρχονται από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ). Συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής τα προγράμματα αυτά είναι τα εξής:

Το Green (Green Portfolio Guarantee Fund for Sustainable Development) με προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ το οποίο θα χρηματοδοτεί πράσινα επενδυτικά σχέδια με δυνατότητα επιδότησης επιτοκίου για τα 2 πρώτα έτη και το ύψος της χρηματοδότησης θα κυμαίνεται από 50.000 έως 15 εκατ. ευρώ.

Το Digital (Digitalization Portfolio Guarantee Fund for Sustainable Development) με προϋπολογισμό 250 εκατ. που θα παρέχει εγγυήσεις προκειμένου οι ΜμΕ επιχειρήσεις να λάβουν δανειοδότηση επενδυτικού κεφαλαίου αλλά και κεφαλαίου κίνησης, για να χρηματοδοτήσουν την ψηφιοποίηση των εργασιών τους.

Το Growth Portfolio Guarantee Fund με προϋπολογισμό 750 εκατ. ευρώ που θα αποτελέσει εγγυοδοτικό εργαλείο για την παροχή χρηματοδοτήσεων κεφαλαίου κίνησης (δάνεια και revolving credit lines), με στόχο να λειτουργήσει ομαλά ο συναλλακτικός κύκλος των μικρομεσαίων και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης mid-cap.

Το DeLFI (Development Law Financial Instrument) με προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ θα αποτελέσει εγγυοδοτικό εργαλείο για επενδυτικά σχέδια ενταγμένα στον αναπτυξιακό νόμο.

Τεύχος 217

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design