ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

4 Απριλίου 2022 06:53

Νέα πολιτική της Apple για τα κλεμμένα iPhone

Η Apple απαιτεί πλέον από τους τεχνικούς επισκευών να αρνούνται στους χρήστες την επισκευή iPhone που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισμένα μέσω του μητρώου συσκευών GSMA. Το μητρώο συσκευών GSMA είναι μια βάση δεδομένων με σειριακούς αριθμούς συσκευών με πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή τους. Για παράδειγμα, εάν κάποιος αναφέρει το τηλέφωνό του ως κλεμμένο στις αστυνομικές αρχές, οι αρχές μπορούν να επισημάνουν τη συσκευή μέσω της GSMA, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους επισκευών να αναγνωρίσουν μια συσκευή ως ελλείπουσα, εάν ποτέ έρθει στο κατάστημά τους.

Η νέα πολιτική της Apple βασίζεται στους υφιστάμενους κανόνες της που απαγορεύουν στους τεχνικούς να αφαιρούν το Activation Lock μιας συσκευής, εκτός αν ο πελάτης μπορεί να αποδείξει ότι την αγόρασε. Η Apple θα αρνείται επίσης να εκτελέσει μια επισκευή εάν οι χρήστες θέσουν τη συσκευή τους σε λειτουργία Lost Mode μέσω της εφαρμογής Find My, η οποία κλειδώνει τη συσκευή και εμφανίζει πληροφορίες επικοινωνίας στην οθόνη κλειδώματος.

Τεύχος 43

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design