ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

13 Οκτωβρίου 2022 06:52

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών

Με βασικό μήνυμα Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών δεν είναι μόνο Μουσείο ξεκινούν τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για την περίοδο 2022-2023 με πρωτότυπες θεματικές που μεταμορφώνουν το Μουσείο Τηλεπικοινωνίων του Ομίλου ΟΤΕ. Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις ξεναγήσεις είναι για όλους δωρεάν.

Στα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα 2022-2023 το Μουσείο μετατρέπεται, μεταξύ άλλων, σε STEM Εργαστήρι Μηχανικής, Κουκλοθέατρο, Μουσική Ακαδημία, Πυροσβεστική, Γκαλερί, Ταχυδρομείο και Εργαστήρι Πηλού, προσφέροντας μοναδικές διαδραστικές εμπειρίες με την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού και απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και ξεναγήσεις για σχολεία και οικογένειες στις συλλογές του μουσείου.

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

STEM προγράμματα για σχολικές ομάδες και οικογένειες: «Ανοίγοντας Φτερά», «Γυάλινες νότες» & «Τα ροµπότ προστατεύουν το δάσος».

Storytelling Εργαστήρι: «Γίνε ο Αγγελιοφόρος της Θεάς».

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για απομακρυσμένα σχολεία: «ΝΤΡΙΙΙΝ! Μια κουκλο-ιστορία ζωντανεύει στο Μουσείο!», «Ο Θαλής στα «νερά» της µοντέρνας τέχνης.

«Safer Internet»: Ενημερωτική δράση για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο για μαθητές όλων των τάξεων.

Μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις για οικογένειες: «Το Μουσείο ένα εργαστήρι πηλού», «Εικονογραφώντας µία τηλεφωνική συνοµιλία», «Το πολυφορεµένο σου Τ-shirt έχει ζωή ακόµα».

Παγκόσµια Ηµέρα Τηλεπικοινωνιών (17 Μάϊου) & Διεθνής Ηµέρα Μουσείων (18 Μάϊου) ειδικά σχεδιασμένες δράσεις για όλες τις ηλικίες.

Τεύχος 150

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design