ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

10 Μαΐου 2022 06:47

Νέα έρευνα της ΑΒΒ για την παγκόσμια βιομηχανία

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η παγκόσμια βιομηχανία ενισχύει τις επενδύσεις ενεργειακής αποδοτικότητας τα επόμενα 5 χρόνια, επιταχύνοντας τις προσπάθειες για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Η Έρευνα Επενδύσεων Ενεργειακής Αποδοτικότητας 2022 αποτελεί συνέχεια της έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών, υπογραμμίζοντας τη σημασία υλοποίησης άμεσων ενεργειών από όλες τις χώρες για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου, το συντομότερο δυνατό.

Πιο συγκεκριμένα, τα βιομηχανικά συστήματα κίνησης, προσφέρουν μία σημαντική προοπτική στις πρωτοβουλίες ενεργειακής αποδοτικότητας. Σχεδόν τα 2/3 των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα αναβαθμίζουν τον εξοπλισμό τους με συσκευές καλύτερης ενεργειακής κλάσης, όπως ηλεκτροκινητήρες υψηλής ενεργειακής απόδοσης με ρυθμιστές στροφών.

Επιπλέον, από την έρευνα προκύπτουν και κάποιοι προβληματισμοί. Οι μισές από τις εταιρείες, υποστήριξαν ότι το κόστος αποτελεί τη σημαντικότερη τροχοπέδη για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, ενώ το 37% θεωρεί τον χρόνο παύσης λειτουργίας ως ένα ακόμα εμπόδιο. Επίσης, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι μόνο το 41% των εταιρειών πιστεύουν ότι έχουν διαθέσιμες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αναφορικά με τα μέτρα που σχετίζονται με την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Άλλα σημαντικά συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα:

  • Το 23% (κατά μέσο όρο) των ετήσιων λειτουργικών εξόδων των εταιρειών αφορούν στην χρήση ενέργειας.
  • Το 90% είπε ότι τα αυξανόμενα ενεργειακά κόστη αποτελούν μια μικρή απειλή για την κερδοφορία τους, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (53%) τα χαρακτήρισαν ως μια “σφοδρή απειλή”.
  • Παρά το γεγονός ότι, το κόστος είναι σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας επενδύσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, ο περιορισμός των εξόδων ήταν ο επικρατέστερος λόγος για τέτοιες επενδύσεις (59%).

Μπορείτε να βρείτε την Έρευνα Επενδύσεων Ενεργειακής Απόδοσης 2022 εδώ.

Τεύχος 63

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design