ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

4 Οκτωβρίου 2022 06:49

Νέα έργα για τον Τουρισμό, το Περιβάλλον και την Εκπαίδευση

Το Cell of Life και το Xplore Blue, δύο καινοτόμα έργα για τον Τουρισμό, το Περιβάλλον και την Εκπαίδευση με εφαρμογές και στα ESG’s, παρουσιάστηκαν επίσημα για πρώτη φορά από την EYZHN.LIFE στο The Ellinikon Experience Park.

Το Cell of Life είναι ένα καινοτόμο κέντρο παρατήρησης, προστασίας και αναγέννησης της ζωής και βιοποικιλότητας που κάνει πράξη και εμπειρία τη βιωσιμότητα σε κάθε τόπο και προορισμό.

Προσφέρει νέες εμπειρίες με την ενεργή και βιωματική συμμετοχή των επισκεπτών και λειτουργεί σαν πόλος τουριστικός, περιβαλλοντικός, επιστημονικός και εκπαιδευτικός, αξιοποιώντας την επιστήμη των πολιτών (citizen science) με ειδικά σχεδιασμένες δράσεις και περιεχόμενο, καθώς και τεχνολογίες όπως ΙΟΤ, ΑΙ, 5G κ.ά. εισάγοντας την προσέγγιση «Smart Nature».

Το Xplore Blue είναι μια καινοτόμα υβριδική πλατφόρμα (φυσική και ψηφιακή) που σκοπό έχει να μετατρέψει κάθε παραλία, μαρίνα και σκάφος σε ωκεανογραφικό παρατηρητήριο και κέντρο δράσης και εκπαίδευσης για τη θαλάσσια ζωή.

Συμβάλλοντας ενεργά στην καταγραφή στοιχείων, δεδομένων και περιεχομένου για την προστασία των θαλασσών και ενεργοποιώντας κάθε άνθρωπο που επισκέπτεται τη θάλασσα – με οποιονδήποτε τρόπο – για την προστασία και βαθύτερη κατανόησή της.

Η πλατφόρμα απαρτίζεται από 4 βασικά στοιχεία που αναπτύσσονται από την Xplore Blue:

• Τα ειδικά κιτ εξοπλισμού και λογισμικού.

• Τις «ωκεανογραφικές» θαλάσσιες εμπειρίες και αποστολές που σχεδιάζονται για να εμπλουτίσουν τον τρόπο που περνάμε τον χρόνο μας στη θάλασσα (σε σκάφος, παραλία, μαρίνα κ.λπ.).

• Την ψηφιακή πλατφόρμα και την κοινότητα χρηστών και παρόχων.

• Τις συνεργασίες με φορείς και ιδρύματα που ασχολούνται με τη μελέτη και την προστασία της θάλασσας.

Το Xplore Blue υλοποιείται με δύο βασικές μορφές. Με τη μορφή των Xplore Blue spots, εγκαθίσταται σε παραλίες, μαρίνες, παραθαλάσσια θέρετρα και τουριστικούς προορισμούς. Με τη μορφή των Xplore Blue boats βρίσκεται σε οποιοδήποτε σκάφος που εξοπλίζεται με τα ειδικά κιτ και την πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Το πρώτο Xplore Blue boat, σχεδιάστηκε και ναυπηγήθηκε σε συνεργασία με την RAFNAR και αποτελεί την πρώτη εφαρμογή της πλατφόρμας του Xplore Blue, ενσωματώνοντας όλα τα σχετικά κιτ (Sonar pack, ROV pack, Sensors pack, Mobility – exploration pack κ.ά.).

Τεύχος 143

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design