ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 Οκτωβρίου 2022 06:45

Νάξος: Το επόμενο έξυπνο νησί!

Κατά την παρουσίαση του διεθνούς προγράμματος Naxos, Smart Island της Amazon Web Services που έλαβε χώρα στη Νάξο το απόγευμα της 4ης Οκτωβρίου, έδωσαν το παρών οι υπουργοί Α. Γεωργιάδης και Κ. Πιερρακάκης.

Στο πιλοτικό αυτό έργο θα δημιουργηθεί μια «έξυπνη» μαρίνα, η οποία θα παρέχει στα σκάφη πληροφορίες για την πιο ασφαλή ελλιμένισή τους μέσω αισθητήρων.

Στο συνολικό εγχείρημα εντάσσονται και ελληνικές εταιρείες που θα εκπαιδεύσουν το κοινό στις νέες τεχνολογίες.

Ο κος Πιερρακάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε στη συμβολή του ψηφιακού μετασχηματισμού στην προσπάθεια απελευθέρωσης των παραγωγικών δυνάμεων που διαθέτει η χώρα. Φέρνοντας ως παράδειγμα το gov.gr, εξήγησε πώς οι μικρές αλλαγές λειτουργούν πολλαπλασιαστικά στη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Καθώς η Amazon Web Services επέλεξε τη Νάξο ως πρώτο διεθνή σταθμό του προγράμματος «Smart Island», ο Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε λόγο για «μία μεγάλη προσπάθεια η οποία ξεκινάει από εδώ». Όπως ανέφερε, στόχος είναι «να μπορέσουμε να συνθέσουμε δυνατότητες πολλών ελληνικών εταιρειών, πολυεθνικών και εγχώριων startups, δομών του κράτους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτείας κεντρικά. Και να δούμε πώς, ξεκινώντας από τη Νάξο, με την αρωγή της Amazon Web Services, θα μπορούσε να μοιάζει ένα “Έξυπνο Νησί” και για τη χώρα μας και για τις άλλες χώρες να αποτελέσει case study, να αποτελέσει παράδειγμα. Αθροίζοντας, σωρεύοντας δυνατότητες της ελληνικής αγοράς πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών, τεχνολογίας, ενέργειας, τραπεζικής και του κράτους».

Παράλληλα, η Vodafone συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Amazon, η οποία υλοποιείται μέσα από τις δύο πλέον καθιερωμένες και επιτυχημένες δράσεις του Ιδρύματος Vodafone και περιλαμβάνει την παροχή πρόσβασης στο δωρεάν πλήρες Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής για τους κατοίκους, και την υλοποίηση σεμιναρίων STEM για τους εκπαιδευτικούς του νησιού, στο πλαίσιο του προγράμματος Generation Next.

Τεύχος 145

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design