ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

13 Δεκεμβρίου 2022 06:45

Μνημόνιο συνεργασίας ΔΥΠΑ-Huawei

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν στις 9 Δεκεμβρίου 2022, ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), κος Σπύρος Πρωτοψάλτης, και ο CEO Balkan Region Huawei, κος Ren Fujun. Σκοπός του μνημονίου είναι να προωθήσει τη συνεργασία των δύο φορέων για την επίτευξη των παρακάτω στόχων:

• Να γεφυρώσει το κενό μεταξύ γνώσεων και δεξιοτήτων ΤΠΕ.

• Να προσφέρει κατάρτιση και εκπαιδευτικές λύσεις για να καλυφθούν οι απαιτήσεις της βιομηχανίας στον τομέα ΤΠΕ μέσω της προσφοράς εξειδικευμένων σεμιναρίων στον τομέα της δρομολόγησης (routing), εναλλαγής δικτύων (switching) και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού.

• Να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα ταλέντων στην βιομηχανία ΤΠΕ και να υποστηρίξει το υπάρχον εργατικό δυναμικό ΤΠΕ.

• Να προωθήσει την εκπαίδευση των άνεργων γυναικών στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων.

• Να υποστηρίξει τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού των ΤΠΕ στη ΔΥΠΑ.

Ειδικότερα, η συνεργασία περιλαμβάνει την εκπαίδευση 500 άνεργων γυναικών σε βασικές γνώσεις ΤΠΕ και κύκλους μαθημάτων από πιστοποιημένους συνεργάτες της Huawei (Huawei Certified ICT Associates). Οι εκπαιδευόμενες θα αποκτήσουν πιστοποίηση μετά από σχετικές εξετάσεις.

Τεύχος 192

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design