ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

24 Ιανουαρίου 2023 06:46

Μη αποδεκτά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Το ναυάγιο του οχηματαγωγού πλοίου, Felicity Ace, στον Ατλαντικό Ωκεανό που οδήγησε στη βύθιση σχεδόν 4.000 αυτοκινήτων λόγω πυρκαγιάς, φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα στις μεταφορές οχημάτων μέσω πλοίων.

Ενδεικτικά, η νορβηγική ναυτιλιακή Havila Kystruten, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Autobild, πήρε την απόφαση να απαγορεύσει την μεταφορά αμιγώς ηλεκτρικών, υβριδικών, αλλά και ηλεκτρικών οχημάτων υδρογόνου με τα πλοία της.

Ο λόγος είναι πως πολλά από τα 4.000 οχήματα που μετέφερε το Felicity Ace ήταν ηλεκτρικά και οι ειδικοί, αν και δεν γνωρίζουν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά και τη βύθιση του οχηματαγωγού πλοίου, είναι σίγουροι ότι οι συστοιχίες των μπαταριών αυτών των αυτοκινήτων συνέβαλαν σημαντικά στη διάδοση αλλά και την ενίσχυση της έντασης της φωτιάς, η οποία οδήγησε τελικά στον βυθό του Ατλαντικού το τεράστιο πλοίο.

Τεύχος 212

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design