ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

19 Ιανουαρίου 2023 06:51

Μεγάλη μείωση στις απολαβές του CEO της Apple

Του Χρίστου Κρανάκη

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δέχθηκε – σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, πρότεινε μόνος του – περικοπή της τάξεως του 40% στις μισθολογικές απολαβές του για το 2023, στο φόντο της έντονης κριτικής που δέχεται από μετόχους.

Συγκεκριμένα, παρότι ο ετήσιος μισθός του θα μείνει αμετάβλητος στο «υπολογίσιμο» ποσό των 3 εκατ. δολαρίων, όπως και το μπόνους ύψους 6 εκατ. που αναμένεται να του καταβληθεί, αυτό που αναμένεται να αλλάξει είναι ο τρόπος με τον οποίο θα του απονεμηθούν μετοχές της εταιρείας.
Πέρυσι, η Apple παραχώρησε στον Cook μετοχές αξίας 75 εκατ. δολαρίων, φέτος όμως ο ανώτατος στόχος απονομής μετοχών του μειώθηκε στα 40 εκατομμύρια δολάρια, με τα τρία τέταρτα αυτού να εξαρτώνται από την απόδοση της μετοχής.

Το παρασκήνιο της απόφασης αυτής θέλει τους μετόχους της Apple να καταψηφίζουν το πακέτο αμοιβών του κου Cook κάποια στιγμή εντός του 2022 και τη Θεσμική Υπηρεσία Μετόχων (ISS) να τονίζει πως η αμοιβή του ήταν 1.447 φορές μεγαλύτερη από τον μισθό ενός μέσου υπαλλήλου της Apple.

Ως αίτια της μείωσης των αποδοχών του Cook, καθορίζονται τα lockdowns στα κινεζικά εργοστάσια εξαιτίας της πρόσφατης έξαρσης κρουσμάτων Covid στη χώρα, οι καθυστερήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Τεύχος 209

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design