5 Απριλίου 2023 06:55

Μέρος του αλγόριθμου του Τwitter είναι πλέον δημόσιο

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Ο Elon Musk τήρησε όντως μία από τις υποσχέσεις που είχε κάνει πριν την εξαγορά του twitter, αυτή πως θα κάνει τον αλγόριθμό του open source! Η εταιρεία δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα στην γνωστή πλατφόρμα GitHub τμήματα του κώδικα. Αυτό σημαίνει πως πλέον οποιοσδήποτε μπορεί να δει μέρη του αλγορίθμου που είναι υπεύθυνος για την επιλογή των tweets που προβάλλονται στο “For You” feed του twitter. Στόχος της εταιρείας είναι η διαφάνεια, έτσι ώστε να κατανοήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος το πώς προκύπτουν τα tweets που του προτείνονται. Η κοινότητα θα μπορεί, επίσης, να κάνει πλέον προτάσεις για βελτίωση ή να υποβάλλει διορθώσεις για σφάλματα ή να αξιοποιήσει μέρος του κώδικα σε άλλες εφαρμογές.

«Μοιραζόμαστε με τον κόσμο μεγάλο μέρος του πηγαίου κώδικα της πλατφόρμας μας. Το μεγαλύτερο μέρος του recommendation αλγορίθμου, σήμερα θα «ανοίξει». Τα υπόλοιπα μέρη θα ακολουθήσουν επίσης. Η σημαντικότερη δοκιμασία θα είναι αν οι ανεξάρτητοι third parties μπορέσουν να είναι σε θέση να προσδιορίσουν με ακρίβεια τι θα εμφανίζεται πιθανότατα στους χρήστες. Χωρίς αμφιβολία, θα ανακαλυφθούν πολλά «ντροπιαστικά» ζητήματα, αλλά θα τα διορθώσουμε γρήγορα!», δήλωσε σχετικά ο Elon Musk.

Τεύχος 262

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design