ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

21 Μαρτίου 2023 06:57

Λύσεις UNISON για εξοικονόμηση κόστους

Η UNISON που εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών Facility Management, απαντά στις αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων για μείωση του λειτουργικού κόστους και ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκύπτουν από τη λειτουργία τους, παρουσιάζοντας μία σειρά λύσεων, που καλύπτουν τους ενεργειακούς ελέγχους, την παρακολούθηση και την αναβάθμιση κτηρίων και εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, η UNISON παρέχει υπηρεσίες που επικεντρώνονται στην καταγραφή και τον έλεγχο της ενεργειακής κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο, μέσω της πλατφόρμας UNIVRS. Πρόκειται για μία λύση που έχει ως στόχο την «έξυπνη», οικονομικά εφικτή και πολυεπίπεδη διαχείριση κτηρίων, η οποία υποστηρίζεται από τη YODIWO, εταιρεία που εξειδικεύεται στις Λύσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού Έξυπνων Υποδομών και Διαχείρισης Αειφορίας. Επιπλέον, το UNIVRS, συγκεντρώνει τα επιμέρους συστήματα και τις ροές εργασίας σε μία ενιαία ΙοΤ πλατφόρμα, παρακολουθεί ολιστικά την ενεργειακή απόδοση των εγκαταστάσεων και παρέχει συγκριτική ανάλυση μεταξύ κτηρίων ή «υποπεριοχών». Παράλληλα, η πλατφόρμα επιτρέπει την πρόβλεψη και την ανίχνευση των δραστηριοτήτων που οδηγούν σε αυξημένη κατανάλωση, επισημαίνοντας πιθανές αιτίες και τρόπους αντιμετώπισης, ενώ παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τις ενεργειακές ή περιβαλλοντικές απαιτήσεις συστημάτων ISO, καθώς και την επίτευξη των στόχων μίας επιχείρησης σε επίπεδο ESG.

Επιπλέον, η UNISON προχωρά σε μελέτη και ταυτόχρονη παροχή εξειδικευμένων προτάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη μείωση δαπανών των επαγγελματικών κτηρίων. Προς αυτή την κατεύθυνση, ενδεικτικές παρεμβάσεις αποτελούν η αλλαγή συστημάτων ψύξης-θέρμανσης με αντλίες θερμότητας, η αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων με LED, η αλλαγή κουφωμάτων, η τοποθέτηση θερμοπρόσοψης σε κτήρια, ο σχεδιασμός και η δημιουργία φυτεμένων δωμάτων, καθώς και η ενσωμάτωση έξυπνων συστημάτων άρδευσης σε εξωτερικούς χώρους.

Τεύχος 251

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design