ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

10 Μαΐου 2022 08:57

Κατατίθεται εντός του Μαΐου σχέδιο νόμου για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Θέμα ημερών είναι η κατάθεση του σχεδίου Νόμου από την κυβέρνηση στην Βουλή, που αφορά την Onex Elefsis Shipyards. Στο νομοσχέδιο, που θα δώσει λύση στο μείζον ζήτημα της διευθέτησης χρεών και οφειλών, περιλαμβάνονται οι αποπληρωμές οφειλών προς τους εργαζομένους, ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ, επενδύσεις άνω των 150 εκατ. ευρώ, ενώ θα αποπληρωθούν και σε βάθος χρόνου, άνω των 220 εκατ. ευρώ προς Δημόσιο, ΕΦΚΑ, ΑΑΔΕ, Τράπεζες και άλλου φορείς.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Onex Elefsis Shipyards, προβλέπεται η δημιουργία δυο νέων φορέων, ένας που θα αναλάβει τον εμπορικό και ενεργειακό τομέα και ένας άλλος, τον αμυντικό τομέα.

Η Onex Shipyards, με τα δεδομένα που υπάρχουν και τις ανακοινώσεις, έχει διασφαλίσει σημαντικού ύψους χρηματοδοτήσεις από τον Αμερικανικό Κρατικό Οργανισμό χρηματοδοτήσεων (DFC), ενώ έχει υπογράψει και μνημόνιο συνεργασίας με την κορυφαία ιταλική εταιρεία Fincantieri, προκειμένου να ενωθούν δυνάμεις στο οικονομικό μέρος και στην τεχνογνωσία, που θα εξασφαλίζουν βιωσιμότητα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και να επιτευχθεί η διάσωσή τους.

Επίσης, ο όμιλος ΟΝΕΧ προβλέπει στο επιχειρηματικό του πλάνο και την ανάπτυξη 1.000 θέσεων εργασίας στον εμπορικό τομέα και ακόμα 1.000, περίπου, στον αμυντικό τομέα, διασφαλίζοντας τις θέσεις των εργαζομένων, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει.

Τεύχος 61

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design