ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

24 Μαΐου 2023 06:56

«Καμπάνα» της Ε.Ε. στη META

Πρόστιμο ρεκόρ ύψους 1,3 δισ. δολαρίων (1,2 δισ. ευρώ) επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Meta, μητρική εταιρεία του Facebook, για αποστολή δεδομένων Ευρωπαίων χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πρόστιμο, το οποίο επιβλήθηκε από την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας καθώς η ευρωπαϊκή έδρα της Meta βρίσκεται στο Δουβλίνο, είναι το μεγαλύτερο από τότε που τέθηκε σε ισχύ το αυστηρό καθεστώς προστασίας δεδομένων της Ε.Ε. πριν από πέντε χρόνια.

Η Meta, η οποία είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι οι υπηρεσίες για τους χρήστες της στην Ευρώπη θα μπορούσαν να διακοπούν, ανέφερε ότι θα ασκήσει έφεση καλώντας τα δικαστήρια να «παγώσουν» την απόφαση. Πάντως, όπως διευκρίνισε η Meta, δεν θα διακοπούν άμεσα οι υπηρεσίες του Facebook στην Ευρώπη.

«Αυτή η απόφαση είναι εσφαλμένη, αδικαιολόγητη και αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο για τις αμέτρητες άλλες εταιρείες που μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ», δήλωσαν σχετικά στελέχη της Meta.

Τεύχος 291

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design