ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

15 Μαρτίου 2023 06:48

Καθησυχαστικό το Eurogroup για τις επιπτώσεις από την κατάρρευση της SVB

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν έχουν έκθεση στην αμερικανική τράπεζα που κατέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα, διαβεβαίωσαν στη συνέντευξη Τύπου του Eurogroup οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις είναι πολύ περιορισμένες στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης.

«Παρακολουθούμε με προσοχή την κατάσταση μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) στις ΗΠΑ», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η τράπεζα προήλθαν από το συγκεκριμένο επιχειρηματικό της μοντέλο. Η εικόνα στην Ευρώπη είναι πολύ διαφορετική. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι σε καλή κατάσταση, τις ενισχύσαμε πολύ τα τελευταία χρόνια και εποπτεύονται πολύ στενά από τις αρμόδιες αρχές», συμπλήρωσε.

Σημείωσε, ακόμα, ότι «δεν υπάρχει άμεση έκθεση, άλλα το επεισόδιο αυτό μας υπενθυμίζει ότι ένα σοκ στο σύστημα μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι για τις τράπεζές μας να είναι θωρακισμένες».

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πάολο Τζεντιλόνι, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν άμεσες επιπτώσεις από την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας στην Ευρώπη, προσθέτοντας πάντως ότι η Commission παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και χαιρετίζει την άμεση αντίδραση των αμερικανικών αρχών.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Πιερ Γκραμένα, αναφέρθηκε στο μακροοικονομικό περιβάλλον, επισημαίνοντας ότι οι οικονομικές προοπτικές έχουν βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα και μια ύφεση στην Ευρωζώνη είναι πλέον «λιγότερο πιθανή».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364



ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design