12 Ιουλίου 2022 06:50

Θύμα επίθεσης ransomware γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών

Του Στάθη Ασπιώτη

Η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών La Poste Mobile δέχθηκε επίθεση ransomware που στόχευε τα συστήματα διαχείρισής της, στις 4 Ιουλίου.

Η επίθεση πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από την ομάδα ransomware LockBit. «Η αρχική μας ανάλυση δείχνει ότι οι διακομιστές μας, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της γραμμής κινητής τηλεφωνίας, είναι καλά προστατευμένοι. Ωστόσο, είναι πιθανό να έχουν επηρεαστεί αρχεία σε υπολογιστές των εργαζομένων της La Poste Mobile. Ορισμένα από αυτά τα αρχεία ενδέχεται να περιέχουν προσωπικά δεδομένα», ανέφερε δήλωση της εταιρείας.

Η La Poste Mobile είναι virtual mobile network operator με σχεδόν 2 εκατομμύρια πελάτες στη Γαλλία και έσοδα άνω των $500 εκατ. το 2021. Ιδρύθηκε από τον όμιλο γαλλικών ταχυδρομικών υπηρεσιών La Poste και τη γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών SFR και λειτουργεί τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στο δίκτυο της SFR.

Η ομάδα LockBit είναι μια από τις πιο παραγωγικές ομάδες που προσφέρουν ransomware-as-a-service. Πουλά το λογισμικό της σε τρίτους εγκληματίες που το αναπτύσσουν, με αντάλλαγμα μερίδιο από τα κέρδη.

Σε πρόσφατη αναφορά, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας NCC Group δήλωσε ότι η LockBit ήταν υπεύθυνη για περίπου 40% των επιθέσεων ransomware που ανίχνευσε τον Μάιο του 2022.

Τεύχος 107

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design