ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

11 Ιουλίου 2022 06:50

Η Vodafone ποντάρει στις ψηφιακές προοπτικές της Ελλάδας

«Μόνο αν τοποθετήσουμε το 5G στην κορυφή των πολιτικών προτεραιοτήτων και επενδύσουμε σε αυτήν την τεχνολογία, θα δούμε πραγματικό μετασχηματισμό τόσο σε κρατικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο», δήλωσε η Serpil Timuray, CEO Europe Cluster, Vodafone, κατά τη διάρκεια του 26ου Economist Government Roundtable.

Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες της Vodafone στην Ελλάδα: «Είμαστε περήφανοι για την υπό εξέλιξη επένδυσή μας στην Ελληνική τεχνολογία, που ξεπέρασε το φράγμα των 2 δισ. ευρώ. Σήμερα υλοποιούμε επενδυτικό πλάνο 600 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την επέκταση του 5G και των δικτύων οπτικών ινών με στόχο να προσφέρουμε 800.000 νέας γενιάς γραμμές FTTH και FTTC. Παράλληλα, κατασκευάζουμε, επεκτείνουμε και παγιώνουμε το δίκτυο 5G της Vodafone, το οποίο θα προσφέρει πληθυσμιακή κάλυψη 44%, με τον στόχο για το 2025 να έχει τεθεί στο 90%».

Ερωτηθείσα σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πρόσθεσε: «Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη συγκυρία, ενισχύοντας τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και διασφαλίζοντας ότι οι πολιτικές αποφάσεις ευνοούν την ανάπτυξη ασφαλών και ανθεκτικών δικτύων νέας γενιάς. Αυτή είναι η στρατηγική που θα βάλει ξανά την Ευρώπη σε θέση οδηγού σε ό,τι αφορά την ψηφιακή καινοτομία». Υπό το ίδιο πρίσμα, τόνισε ότι η εξειδίκευση και τεχνογνωσία της Vodafone μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στην ψηφιοποίηση των ελληνικών ΜμΕ – την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας – τη μετατροπή των δήμων σε Έξυπνες Πόλεις και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημόσιου τομέα.

Εφαρμογές που υλοποιούνται χάρη στην τεχνολογία του 5G για τον μετασχηματισμό και την επιτάχυνση της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης, στο Vodafone Digital Enabler Showcase παρουσιάστηκαν στους χώρους του συνεδρίου. Οι λύσεις περιλαμβάνουν εφαρμογές για την υγειονομική περίθαλψη, τη γεωργία, την εκπαίδευση, τις έξυπνες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής τρισδιάστατης μοντελοποίησης καρδιάς, της βιώσιμης γεωργίας που βασίζεται στο cloud. Μερικά παραδείγματα είναι η τηλεϊατρική, το MyFarmWeb για αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις, το Connected engineer.

Τεύχος 106

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design