ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

29 Μαρτίου 2022 06:46

Η Thales ενισχύει το ναυτικό της Ελλάδας με συστήματα υψηλής τεχνολογίας

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εξοπλίζεται με τρεις φρεγάτες άμυνας και παρέμβασης (FDI), και μία προαιρετική, της Naval Group.

Οι φρεγάτες FDI προσαρμόζονται συνεχώς στις τεχνολογικές εξελίξεις και τις επιχειρησιακές αλλαγές και είναι εξοπλισμένες από την Thales με ένα σύνολο από κύριους αισθητήρες ενσωματωμένους στο σύστημα μάχης των φρεγατών.

Το Sea Fire, ένα πλήρως ψηφιακό ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών με τέσσερα πάνελ, διασφαλίζει ταυτόχρονα την εναέρια επιτήρηση μεγάλου βεληνεκούς και επιφανείας, καθώς και ελέγχου πυρός των αντιαεροπορικών πυραύλων. Πρόκειται για την πρώτη εξαγωγή αυτού του επιτυχημένου ραντάρ, το οποίο προσφέρει αυξημένες επιδόσεις σε περιβάλλοντα υψηλής έντασης. Το σύστημα θα συμπληρώνεται από μια λύση αναγνώρισης φίλιου ή εχθρικού στόχου και ένα ραντάρ ελέγχου πυρός.

Οι φρεγάτες διαθέτουν επίσης μια πλήρη σουίτα σόναρ που θα αποτελείται από το σόναρ τρόπιδας Kingklip MK2, και το ρυμουλκούμενο σόναρ Captas-4 Compact, ένα ψηφιακό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς και όλα τα ολοκληρωμένα και ψηφιακά συστήματα ασφαλών ναυτικών επικοινωνιών για τη διασφάλιση της συνδεσιμότητας και της διαλειτουργικότητας της φρεγάτας και του πληρώματός της.

Τεύχος 39

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design