ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

23 Ιανουαρίου 2023 06:44

Η Space Hellas υποστηρίζει το έργο HellasQCI 

Χαιρετισμό απηύθυνε κατά την εναρκτήρια εκδήλωση για την έναρξη υλοποίησης του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου HellasQCI, ο Δρ. Ιωάννης Μερτζάνης, CEO της Space Hellas

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στα πλαίσια της στρατηγικής καμπάνιας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, να δηλώνει ότι το HellasQCI είναι «ένα καθοριστικό έργο για το μέλλον της χώρας μας» και να κάνει λόγο για τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στον σχεδιασμό του έργου που διαμορφώνει συνθήκες ασφαλείας και διαχείρισης των δεδομένων του Δημοσίου, σε τομείς όπως η υγεία, η άμυνα και η ενέργεια. 

Από την πλευρά του ο κ. Μερτζάνης τόνισε ότι η Space Hellas θα υποστηρίξει την υλοποίηση των use cases του έργου, αναπτύσσοντας μονάδες λογισμικού για τη διεπαφή των μονάδων QKD με τα υπάρχοντα συστήματα, καθώς και για την εποπτεία και αυτοματοποιημένη διαχείριση του δικτύου. Η εταιρεία συμμετέχει στο έργο ως εκπρόσωπος της εγχώριας βιομηχανίας πληροφορικής, με σκοπό μεταξύ άλλων να αναδειχθεί και η εμπορική διάσταση των αποτελεσμάτων του. 

Η Διεύθυνση R&D της Space Hellas έχει ήδη αναπτύξει τεχνογνωσία από την 1η πιλοτική επίδειξη της τεχνολογίας QKD για κυβερνητικό φορέα στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην εφαρμογή της κβαντικής διανομής κλειδιών για εφαρμογές εθνικής ασφαλείας, στο πλαίσιο του έργου OpenQKD από κοινού με το ΕΚΠΑ. 

Τεύχος 211

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design