ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

7 Ιουλίου 2022 06:46

Η SAS εξαγοράζει την Kamakura για διαχείριση της αστάθειας του χρηματοπιστωτικού τομέα

Η SAS απέκτησε την Kamakura Corporation, γνωστή για το πρωτοποριακό της όραμα και τη δεινότητά της στις ποσοτικές μεθόδους. Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, ειδικεύεται στο λογισμικό και τα δεδομένα διαχείρισης κινδύνων για τον τραπεζικό και τον ασφαλιστικό τομέα, τα οποία σήμερα παρέχονται μέσω δύο υπηρεσιών:

Kamakura Risk Manager (KRM): Το KRM είναι ένα από τα πιο προηγμένα, πλήρως ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης κινδύνων για ALM στην αγορά. Το λογισμικό προσφέρει αποτίμηση σε επίπεδο συναλλαγής, προσομοίωση, stress testing και ανάλυση ταμειακών ροών.

Kamakura Risk Information Services (KRIS): Αυτό το cloud-based software as a service (SaaS) πρόγραμμα αποτελεί μια συνδρομητική υπηρεσία που παρέχει δεδομένα και analytics πιστωτικού κινδύνου, τα οποία βοηθούν τις εταιρείες και τις χώρες να προβλέπουν τα πιστωτικά περιθώρια και να υπολογίζουν τις πιθανότητες βάσει ιδιόκτητων μοντέλων.

Με την εξαγορά όλες αυτές οι δυνατότητες, τα στελέχη, η ηγετική ομάδα, οι υπάλληλοι και οι εργολάβοι της Kamakura εντάσσονται πλέον στο δυναμικό της SAS, η οποία συγκεντρώνει πλέον μια εξειδικευμένη ομάδα με σημαντική τεχνογνωσία διαχείρισηςκινδύνου, που υπό άλλες συνθήκες θα χρειαζόταν χρόνια για να δημιουργηθεί.

Η Kamakura επέλεξε τη SAS για την εξαγορά έναντι των άλλων δυνητικών αγοραστών λόγω της ταύτισης απόψεων των δυο εταιρειών για τα δεδομένα, την έρευνα και την εκατέρωθεν υπεροχή τους στη μοντελοποίηση και τα analytics, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Kamakura, Don van Deventer, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία το 1990.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η SAS και η Kamakura μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και πως η επιτυχημένη διαχείριση των χρηματοοικονομικών κινδύνων, με παράλληλη βελτιστοποίηση των αποδόσεων και συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις, απαιτεί κορυφαία έρευνα, ορθή ανάλυση, πλήρως ολοκληρωμένες εφαρμογές, άψογη εκτέλεση και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Τεύχος 104

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design