ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

22 Ιουνίου 2022 06:50

Η Samsung Display σταματά την παραγωγή LCD panel

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Samsung Display προχωρά επιτέλους στην επί μακρόν αναμενόμενη κίνησή της να σταματήσει την παραγωγή LCD panel, αλλάζοντας μερικά από τα LCD εργοστάσιά της για να παραγάγει νέες οθόνες QD-OLED, σύμφωνα με την κορεατική εφημερίδα Maeil Business. Η αλλαγή αυτή όμως, δεν θα επηρεάσει ουσιαστικά τις δραστηριότητες στο TV business της Samsung Electronics, παρά το γεγονός ότι σχεδόν κάθε τηλεόραση που κατασκευάζει είναι LCD.

Αυτό συμβαίνει επειδή η Samsung Display (που κατασκευάζει μόνο panel) και η Samsung Electronics (η οποία κατασκευάζει τα τελικά προϊόντα) λειτουργούν ουσιαστικά ως ξεχωριστές επιχειρήσεις, παρότι ανήκουν στην ίδια εταιρεία.

Εφεξής, η Samsung Display θα πουλά panel οπουδήποτε υπάρχει ζήτηση, ενώ η Samsung Electronics θα αγοράζει panel από όποιον διαθέτει ό,τι εκείνη χρειάζεται, στη σωστή τιμή. Η Samsung Electronics έχει αγοράσει πάνελ τηλεοράσεων LCD από άλλους κατασκευαστές στο παρελθόν, όπως από την LG, και θα συνεχίσει να το κάνει. Η απόφαση της Samsung Display δεν σημαίνει ότι η Samsung Electronics δεν μπορεί πλέον να κατασκευάζει τηλεοράσεις LCD.

Αυτό ήταν στα πλάνα της εταιρείας εδώ και καιρό: Η Samsung Display επρόκειτο αρχικά να σταματήσει να κατασκευάζει πάνελ τηλεοράσεων LCD το 2020, αλλά η πανδημία προκάλεσε μεγάλη αύξηση στη ζήτηση για τηλεοράσεις, επομένως καθυστέρησε την αλλαγή. Αλλά με τις τιμές LCD να συνεχίζουν να πέφτουν, φαίνεται ότι η Samsung Display αποφάσισε να στραφεί σε πιο premium επιλογές.

H Samsung Display σχεδιάζει να μετατρέψει τουλάχιστον μερικά από τα εργοστάσια παραγωγής LCD της σε εργοστάσια παραγωγής QD-OLED, κάτι που αποτελεί εξαιρετικά νέα για όσους περιμένουν ότι η τεχνολογία επόμενης γενιάς, QD-OLED, θα γίνει πιο οικονομική.

Τεύχος 93

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design