ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

24 Μαρτίου 2023 06:56

Η Samsung επενδύει στη δημιουργία μονάδας ημιαγωγών της Νότιας Κορέας

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

H Samsung ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 300 tn won (δηλαδή 230,8 δισ. δολάρια) μέσα σε 20 χρόνια, στην προσπάθεια τής κυβέρνησης της Νότιας Κορέας να αναπτύξει έναν μεγάλο κόμβο ημιαγωγών στη χώρα. Η επένδυση θα αφορά την κατασκευή πέντε εργοστασίων τσιπ, όπως δήλωσε η εταιρεία στο BBC.

«Το μεγάλο αυτό σύμπλεγμα θα είναι η βασική βάση του οικοσυστήματος ημιαγωγών μας», δήλωσε το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας σε δήλωση την περασμένη Τετάρτη.

Η κίνηση της Νότιας Κορέας έρχεται καθώς «οι σημαντικότεροι παίκτες εντείνουν τις προσπάθειες για την ενίσχυση της χερσαίας παραγωγής στον τομέα των ημιαγωγών», δήλωσε στο BBC ο Paul Triolo από την παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία Albright Stonebridge Group.

Οι ημιαγωγοί, που τροφοδοτούν τα πάντα, από κινητά τηλέφωνα μέχρι στρατιωτικό υλικό, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Τον Οκτώβριο, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι θα απαιτούσε άδειες για εταιρείες που εξάγουν τσιπ στην Κίνα χρησιμοποιώντας αμερικανικά εργαλεία ή λογισμικό, ανεξάρτητα από το πού κατασκευάζονται στον κόσμο. Την περασμένη εβδομάδα, η Ολλανδία ανακοίνωσε, επίσης, ότι σχεδιάζει να θέσει περιορισμούς στις «πιο προηγμένες» εξαγωγές τεχνολογίας μικροτσίπ της για την προστασία της εθνικής ασφάλειας. Την ίδια περίοδο, το Υπουργείο Εμπορίου της Νότιας Κορέας εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την πολιτική των ΗΠΑ για τους ημιαγωγούς. Η Κίνα, απ’ τη μεριά της, έχει συχνά αποκαλέσει τις ΗΠΑ «τεχνολογική ηγεμονία» ως απάντηση στους ελέγχους των εξαγωγών που επέβαλε η Ουάσιγκτον.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως η Νότια Κορέα φιλοξενεί κι άλλους μεγάλους κατασκευαστές μικροεπεξεργαστών, όπως η SK Hynix.

Τεύχος 254

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design