ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

13 Μαΐου 2022 08:57

Η Panda Security ηγείται στις συγκριτικές δοκιμές AV-Comparatives-και πάλι!

Η Panda Security το έκανε ξανά! Η AV-Comparatives, ο γνωστός  αυστριακός ανεξάρτητος οργανισμός που ελέγχει και αξιολογεί τα λογισμικά προστασίας από ιούς, αναφέρει πως η Panda Security απέσπασε υψηλές διακρίσεις και είναι το πρόγραμμα με τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του. Ως συνήθως, το αυστριακό εργαστήριο σύγκρινε μεταξύ 18 διαφορετικών λύσεων κυβερνοασφάλειας της αγοράς. Αυτή η συγκριτική δοκιμή μετρά τον αντίκτυπο κάθε διαφορετικού λογισμικού ασφάλειας σε κάθε υπολογιστή. Για τις ανάγκες του τεστ, χρησιμοποιήθηκε ένας υπολογιστής χαμηλού επιπέδου Windows 10  με επεξεργαστή i3, 4 GB μνήμης RAM και σκληρό δίσκο SSD. Τα αποτελέσματα, με το Panda Antivirus στο προβάδισμα, είναι τόσο καλά που δεν προκαλούν έκπληξη. Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω αξιόπιστο antivirus αποδεικνύεται ότι έχει την καλύτερη απόδοση. Τι μετρούν όμως τα τεστ απόδοσης AV-Comparatives;

Αντιγραφή αρχείου: Τα αρχεία αντιγράφονται από έναν φυσικό σκληρό δίσκο σε έναν άλλο. Το λογισμικό προστασίας από ιούς ελέγχει αυτά τα αρχεία, αλλά χρησιμοποιεί επίσης το δακτυλικό αποτύπωμα για να αγνοήσει αρχεία που έχουν σαρωθεί στο παρελθόν.

Αρχειοθέτηση και κατάργηση αρχειοθέτησης: Αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους εργάζονται με υπολογιστή, καθώς η αρχειοθέτηση των αρχείων εργασίας συχνά επιβραδύνεται όταν ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς σαρώνει το περιεχόμενό τους.

Εγκατάσταση εφαρμογής: Τα προγράμματα που συμμετέχουν σε αυτή τη δοκιμή χρησιμοποιούνται συνήθως και σε αυτή τη φάση, μετράται ο χρόνος που απαιτείται για την εγκατάστασή τους.

Εκκίνηση εφαρμογής: Αυτή η δοκιμή περιλαμβάνει κυρίως κοινές εφαρμογές με τις οποίες εργάζονται οι χρήστες στους υπολογιστές τους. Ανοίγονται και δημιουργούνται νέα έγγραφα του Office (Word, Excel, PowerPoint) καθώς και αρχεία PDF στο Adobe Acrobat Reader. Το εκ νέου άνοιγμα αυτών των εγγράφων εξετάζεται επίσης σε αυτήν τη δοκιμή, καθώς οι χρήστες γενικά εκτελούν αυτές τις λειτουργίες επανειλημμένα.

Λήψεις αρχείων: Τα πιο συνηθισμένα ληφθέντα αρχεία που φιλοξενούνται σε διακομιστή Διαδικτύου.

Περιήγηση σε ιστότοπους: Αυτή η δοκιμή μετρά τον χρόνο που χρειάζεται για το άνοιγμα, την πλήρη φόρτωση και την προβολή κορυφαίων ιστότοπων χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.PC Mark: Τέλος, ανοίγει το PC Mark, που μετρά τη συνολική απόδοση του υπολογιστή.

Τεύχος 64

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design