ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

19 Ιανουαρίου 2023 06:48

Η Orfium εξαγόρασε τη Soundmouse

Η Orfium ανακοίνωσε την εξαγορά της Soundmouse, εταιρείας που ειδικεύεται σε υπηρεσίες αναλυτικών δεδομένων χρήσεων μουσικής (music reporting) με έδρα το Λονδίνο και πελατολόγιο που συμπεριλαμβάνει ορισμένα από τα μεγαλύτερα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα.

Με γραφεία στο Λος Άντζελες, στο Λονδίνο, στο Τόκυο και στην Αθήνα, όπου εδράζει το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης με 180 στελέχη, η Orfium αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις για τη βιομηχανία της μουσικής και της ψυχαγωγίας. Υπενθυμίζεται ότι το 2021, η Orfium είχε τιμηθεί με το Βραβείο Νεοφυής Επιχείρηση της Χρονιάς του Elevate Greece, για τα τεχνολογικά επιτεύγματα που άλλαξαν άρδην τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων προς όφελος των δημιουργών.

Η Orfium ιδρύθηκε το 2015 από τους Drew Delis και Chris Mohoney, και σχεδόν αμέσως εντάχτηκαν οι Μιχάλης Πετυχάκης και Δημήτρης Παπασπύρου, που ανέπτυξαν το λογισμικό, με στόχο να φέρει τεχνολογία αιχμής στον χώρο διαχείρισης μουσικών δικαιωμάτων. Ο Rob Wells προστέθηκε στην ομάδα το 2017, βοηθώντας την Orfium να μετατραπεί σε αξιόπιστο συνεργάτη για δισκογραφικές εταιρείες, εκδότες μουσικής, εταιρείες παραγωγής και οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης.
Η Soundmouse έχει θέσει παγκόσμια πρότυπα στις υπηρεσίες αναλυτικών δεδομένων χρήσεων μουσικής, συνδέοντας όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, των παραγωγών, των εταιρειών συλλογικής διαχείρισης, των διανομέων, των δημιουργών προγραμμάτων και των ίδιων των δημιουργών μουσικής. Συνεργάζεται με μεγάλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, εταιρείες Media και πλατφόρμες streaming σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τεύχος 209

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design