12 Μαΐου 2023 06:50

Η Microsoft εκπαιδεύει νέους εργαζομένους

Μία νέα πρωτοβουλία της Microsoft, εστιασμένη σε δεξιότητες για εύρεση εργασίας, ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διοργάνωσε το σεμινάριο Future Leaders Skilling, με στόχο την εκμάθηση και ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων για την άμεση επαφή με την αγορά εργασίας, στην προσπάθεια ενίσχυσης του επαγγελματικού προφίλ των συμμετεχόντων.

Η υποστήριξη του προγράμματος έρχεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Microsoft GRforGrowth και της ευρύτερης δέσμευσης της εταιρείας για εκπαίδευση 100.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και φοιτητών, δίνοντάς τους πρόσβαση σε πληροφορία, δεξιότητες και ανθρώπους της αγοράς, ενώ βρίσκονται σε ένα μέρος απομακρυσμένο από τα κέντρα των ευκαιριών που υπάρχουν στις μεγαλύτερες πόλεις.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και την CodeHub. Πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και εξοικείωσε τελειόφοιτους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Περιβάλλοντος με τα ψηφιακά εργαλεία και τις εφαρμογές της Microsoft που εστιάζουν στη διαχείριση έργων (project management), δεδομένων (data management) και στην επιχειρηματική ευφυΐα (business intelligence). Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκαν, επίσης, συναντήσεις με επαγγελματίες της αγοράς και των επιχειρήσεων που έφεραν σε άμεση επαφή τους συμμετέχοντες με την αγορά εργασίας και τους υποστήριξαν με πρακτικές συμβουλές για την διαδικασία προβολής τους.

Τεύχος 283

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design