ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 Απριλίου 2023 06:43

Η Lancom πρωταγωνίστρια σε διεθνείς εκδηλώσεις

Με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας ως τηλεπικοινωνιακή «πύλη» των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Lancom συμμετείχε σε δύο event διεθνούς βεληνεκούς. Αρχικά, στελέχη της Lancom παρευρέθηκαν στο 11o Central and Eastern Europe Carriers and Enterprises Event, που πραγματοποιήθηκε στις 22-24 Μαρτίου, στην Οπάτια της Κροατίας και στη συνέχεια ακολούθησε το μεγαλύτερο συνέδριο Peering στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Peering Days, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 28-30 Μαρτίου στη Σόφια.

«Στο 11o Central and Eastern Europe Carriers and Enterprises Event, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και να παρουσιάσουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει η χώρα μας. Είμαστε βέβαιοι από τις επαφές που είχαμε στο εξωτερικό ότι θα προκύψουν πολλές νέες συνεργασίες τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο κος Νίκος Ζαχαριάδης, Γενικός Διευθυντής της Lancom. «Η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας ως τηλεπικοινωνιακός κόμβος, είναι πλέον αναγνωρίσιμη από όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παίκτες και αυτό αποδεικνύεται από το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την Ελλάδα και το Balkan Gate στο συνέδριο», κατέληξε.

Οι Peering Days που ακολούθησαν στη Σόφια στις 28-30 Μαρτίου, είχαν επίσης μεγάλη προσέλευση από στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια που απευθύνεται σε network engineers, peering coordinators, internet providers, cloud administrators και data center operators, στην Περιφέρεια Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, τα στελέχη της Lancom παρουσίασαν τα ιδιόκτητα data centers της εταιρείας, καθώς το Balkan Gate Thessaloniki, ως το βόρειο σημείο διασύνδεσης της Ελλάδας, το οποίο εξελίσσεται ταχύτατα σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα διακίνησης δεδομένων προς τα Βαλκάνια, την Τουρκία και την Ιταλία. Το Balkan Gate Crete, θα ολοκληρώσει τον άξονα Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Κρήτη, θα είναι το νότιο σημείο διασύνδεσης όλων των παρόχων υποθαλάσσιων οπτικών ινών στη χώρα μας και θα αποτελέσει τη νέα τηλεπικοινωνιακή πύλη προς την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κος Γιώργος Νώλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συμμετοχή της Lancom στα συνέδρια, αλλά και από την αναγνώριση της χώρας μας ως σημείο σημαντικού ενδιαφέροντος για τις τηλεπικοινωνιακές ευκαιρίες που προσφέρει. «Η στρατηγική της Lancom είναι να δημιουργήσει μια αξιόπιστη και ασφαλή υποδομή δικτύωσης μέσω των διασυνδεδεμένων data centers της, προσφέροντας σημεία παρουσίας (PoP) σε όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που επιθυμούν πρόσβαση στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη. «Ως η μοναδική πλέον ελληνική εταιρεία, που διαθέτουμε ιδιόκτητα data centers και υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παίκτες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Το Balkan Gate Thessaloniki, αποτελεί ήδη μια αναγνωρίσιμη δύναμη στα Βαλκάνια και αυτό επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη του Balkan Gate Crete», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τεύχος 263

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design