ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

16 Μαρτίου 2023 06:52

Η Huawei επενδύει σε υγειονομική περίθαλψη και ναυτιλία

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η υγειονομική περίθαλψη και η ναυτιλία είναι βασικοί τομείς που μπορούν να επωφεληθούν από τη συνδεσιμότητα 5G, καθώς έχουν ανάγκη για χαμηλή καθυστέρηση στη μεταφορά δεδομένων (low network latency), ενώ πρέπει επίσης να προετοιμαστούν για υψηλότερους κινδύνους ασφαλείας.

Η πανδημία επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου, όπου ορισμένα νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων αυτών στη Σιγκαπούρη, είχαν αρχίσει να εξερευνούν και να εφαρμόζουν έξυπνη τεχνολογία υγειονομικής περίθαλψης. Το 5G, ειδικότερα, διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο, καθώς αντιμετώπιζε τις προκλήσεις λανθάνοντος χρόνου δικτύου, κάτι που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό στην υγειονομική περίθαλψη.

Τεχνολογίες όπως το 5G, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και το cloud computing έχουν αναδυθεί και έχουν ενσωματωθεί με την ιατρική μηχανική για να προωθήσουν την καινοτομία στην υγειονομική περίθαλψη.

Η Huawei προσπαθεί τώρα να εκμεταλλευτεί αυτή τη ζήτηση και να προσφέρει υπηρεσίες που υποστηρίζουν τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού του κλάδου. Συγκεκριμένα, έχει εντοπίσει προϊόντα γύρω από τέσσερις περιπτώσεις χρήσης για την υγειονομική περίθαλψη: έξυπνη νοσοκομειακή υποδομή ΤΠΕ, ψηφιακή παθολογία, έξυπνη πτέρυγα και οπτική ιατρική απεικόνιση.

Τα προϊόντα ψηφιακής απεικόνισης του κινεζικού κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, για παράδειγμα, περιλαμβάνουν δίκτυο, αποθήκευση και τηλεδιάσκεψη για την ταχύτερη επεξεργασία εικόνων, την ασφάλεια του κύκλου ζωής των δεδομένων και την ανακατασκευή εικόνων σε 3D και 4K υψηλής ευκρίνειας. Στοχεύουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στη διάγνωση και τη θεραπεία, ειδικά επειδή το 70% των δεδομένων που χρησιμοποιούνται στην κλινική διάγνωση και θεραπεία του νοσοκομείου είναι εικόνες.

Χρησιμοποιεί, επίσης, τεχνολογίες 5G, IoT και Wi-Fi για να παρέχει ένα ασύρματο σύστημα δικτύου IoT για έξυπνους θαλάμους νοσοκομείων. Η Huawei προτείνει αυτήν τη λύση ως έναν τρόπο για τα νοσοκομεία να μειώσουν το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης του δικτύου, καθώς και να βελτιώσουν την εμπειρία των ασθενών με λειτουργίες όπως η παρακολούθηση υγρών IV και η θέση του προσωπικού.

Ο προμηθευτής τεχνολογίας ενσωματώνει επίσης τα κατανεμημένα συστήματα αποθήκευσης OceanStor Pacific και την τεχνολογία συμπίεσης χωρίς απώλειες για την επεξεργασία παθολογικών δεδομένων. Διαφημισμένο για μείωση του χώρου αποθήκευσης κατά 30%, το προϊόν επιτρέπει την προβολή περισσότερων από 1.000 φετών «σε δευτερόλεπτα» και υποστηρίζει την απομακρυσμένη ανάλυση παθολογίας. Μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της ανάλυσης κατά 70%, δήλωσε ο Koh Hong Eng, παγκόσμιος επικεφαλής επιστήμονας του κλάδου των δημόσιων υπηρεσιών της Huawei.

Εκτός από την υγειονομική περίθαλψη, η Huawei στοχεύει επίσης να προωθήσει τις προσφορές της σε έναν άλλο τομέα CII, τη ναυτιλία. Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία τον Ιανουάριο με την Tianjin Port Group για την κατασκευή ενός ψηφιακού δίδυμου λιμανιού, με στόχο να εισαγάγει περισσότερους αυτοματισμούς και προϊόντα AI. Η συνεργασία θα περιλαμβάνει την κατασκευή νέων αυτοματοποιημένων τερματικών, καθώς και την αναβάθμιση παραδοσιακών.

Τεύχος 248

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design