ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

17 Φεβρουαρίου 2022 06:53

Η HP Hellas Ιnc. συνεργάζεται με το Junior Achievement

Η HP, ακολουθώντας το παγκόσμιο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), ξεκίνησε και στην Ελλάδα τη συνεργασία της με το Junior Achievement (JA), προκειμένου να σταθεί κοντά στους νέους και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν δεξιότητες, αλλά και να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα του digital marketing, στη διοίκηση επιχειρήσεων και σε άλλα θέματα.

Το HP LIFE είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης δεξιοτήτων πληροφορικής και επιχειρήσεων από το HP Foundation. Είναι προσβάσιμο μέσω διαδικτύου, αλλά και εκτός σύνδεσης, προσφέροντας περισσότερα από 30 μαθήματα σε οκτώ γλώσσες για επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και δια βίου μαθητές σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται επίσης από εκπαιδευτές, εκπαιδευτικούς και μέντορες για την ενίσχυση των προγραμμάτων σπουδών, την υποστήριξη δημιουργίας επιχειρήσεων και τη βελτίωση των δεξιοτήτων απασχόλησης.

Επιπλέον, το μάθημα Success Mindset του HP LIFE έγινε υποχρεωτικό για τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Startup και ενσωματώθηκε στο Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης (LMS) του JA. Το μάθημα είναι ένα από τα πολλά που πρέπει να παρακολουθήσουν οι φοιτητές για να λάβουν το JA’s Entrepreneurial Skills Pass, ένα διεθνές προσόν που ενισχύει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους.

Η χρηματοδότηση από το HP Foundation επέτρεψε στην JA Greece να χρηματοδοτήσει τη μετάφραση τριών μαθημάτων HP LIFE στα ελληνικά (Art of Sales: The Fundamentals of Selling, Design Thinking και 3D Printing). Τα μεταφρασμένα μαθήματα ενσωματώθηκαν στο LMS του JA δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες μαθητές να μάθουν βασικές δεξιότητες και έννοιες στη μητρική τους γλώσσα.

Για την περαιτέρω υποστήριξη των φοιτητών του προγράμματος Startup, η εθελοντική ομάδα εργαζομένων της HP ανέπτυξε ένα προσαρμοσμένο επιχειρηματικό διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «From University Today to Business Tomorrow». Είκοσι πέντε φοιτητές παρακολούθησαν τη συνεδρία 60 λεπτών κατά την οποία πέντε εθελοντές εργαζόμενοι της HP έδωσαν την προσωπική τους άποψη σχετικά με τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την επιτυχή μετάβαση από το πανεπιστήμιο στον εργασιακό χώρο.

Τεύχος 13

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design